- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Forbrukertips


Vil ha partnere med på klimamål

If Skadeforsikring har forpliktet seg til å bidra til Parisavtalen. Nå vil selskapet ha 3000 bilpartnere med for å nå nye, ambisiøse klimamål.

Unngå å lage julebord for mus

Sist høst og vinter gnafset og gnagde mus i stykker biler og bobiler for millioner av kroner. If ber bileiere sjekke bilen jevnlig for hjemme alene-fester.

Nabobil krysser grenser

Nabobil skifter navn til Getaround og blir del av et internasjonalt nettverk.

Juleshopping fører til økt bulking

Kjøpekaos på Black Friday, julestress og økt trafikk vil trolig føre til økning i bilbulking fram mot jul, varsler forsikringsselskapet If.

Vi krasjer mer i høstmørket

Folk krasjer i garasjevegger, gjerdestolper, søyler, steiner, blomsterkasser, parkerte biler og små og store murer. – Ikke stol blindt på parkeringssystemet i bilen, bruk øynene, råder Trygg Trafikk.

Krav om helseattest for eldre videreføres

Stortinget ba i mai Regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere. Nå er konsekvensene utredet, og det blir fortsatt krav om attest

ABB setter ny ladefartsrekord

– Den raskeste ladeopplevelsen på markedet, påstår ABB når de nå lanserer en ny alt-i-ett elbil-lader.

Nå kan du bestille oppkjøring via nett

Fra neste uke kan du gå inn på vegvesen.no og finne ledig oppkjøringstime.

Rimeligere bilforsikring for unge

Ifs skadestatistikk viser at yngre er blitt dyktigere til å kjøre bil. Forsikringsselskapet endrer derfor bonusreglene så prisen på bilforsikring går ned for førstegangskjøpere.

Skadeliste avslører trafikksløvhet

Ny analyse av kollisjoner viser at norske sjåfører bør stramme opp på to områder.

If advarer mot bulketorpedoer

En del bilister som er innblandet i kollisjoner blir utsatt for press og langvarige trusler fra motparten, opplyser forsikringsselskapet If.

Styrtregn medfører millioner i erstatning

I juli og august i fjor ødela regnskyll for over 136 millioner kroner, viser forsikringstall. Nå er den verste tiden på året for styrtregn.

Fortsatt krav om helseattest for eldre

27. mai vedtok Stortinget å be regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere, med virkning fra senest 1. august. Samferdselsminister Knut Arild Hareide har nå vurdert hvordan dette skal følges opp.

Bruktbilkjøp utløser mye krangling

To av ti bruktbilkjøpere har opplevd uenighet etter handelen, viser ny undersøkelse.

Snart kan du se historien til gamle biler

Arkivverket nå er i gang med å digitalisere de statlige motorvognregistrene. Et utvalg fra tre fylker er allerede tilgjengelig i Digitalarkivet.

Du kan trygt dra på norgesferie med Tesla

Denne uken åpner Tesla en Supercharger-stasjon i Honningsvåg. Dermed dekker de Norge på langs med sitt hurtigladenettverk – fra Lindesnes til Nordkapp.

Lange køer for å ta lappen

Det siste året har kollektivtransport vært uaktuelt for mange. Det har ført til rekordstor pågang for oppkjøringer hos Statens vegvesen.

Lang ventetid for oppkjøring

I 2021 må mange dessverre vente lenge på oppkjøringstime. Statens vegvesen anbefale å bruke ventetiden på å øvelseskjøring.

Vy utvider bilutvalget

Fra 15. juni ruller Vy ut 30 nye Tesla Model 3 som en del av utleietilbudet. «Turbilene» supplerer dagens Vybiler og kan leies for kortere og lengre perioder.

Personlig bilskilt i flere størrelser

Nå åpner regjeringen opp for at personlige kjennemerker kan komme i både store og små formater for ulike kjøretøy.

Store forskjeller innen infotainment

Alle vet at det er viktig å holde fokus på veien for å unngå ulykker, men ifølge en fersk undersøkelse er det lettere å bli distrahert i noen biler enn andre.

Enklere å avregistrere midlertidig

Statens vegvesen sender i dag på høring et forslag om innføring av en ordning med frivillig avregistrering av kjøretøy uten innlevering av kjennemerker på trafikkstasjon.

Fargen er underordnet

Det er helt andre ting enn bilens farge som har høyest prioritet hos bruktbilkjøpere.

Norge på gebyrtoppen

En fersk undersøkelse viser at Norge er det desidert dyreste landet i Europa hvis du blir tatt for trafikkforseelser eller lovbrudd.

Eldre passer best på bilen

Mange bileiere unnlater å følge anbefalte serviceintervaller, viser en ny undersøkelse. Det er dårlig biløkonomi i det lange løp, mener fagfolk.


Neste 25 artikler