- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Forbrukertips


Vi trenger stadig mer veihjelp

Bruken av veihjelp og bilberging øker kraftig i Norge, viser forsikringstall. I sommer kan det bli mer biltrøbbel på utenlandsferie også.

Ny delingsplattform for campere

Den nystartede delingstjenesten Campr samarbeider med Gjensidige for å gjøre utleie av bobil og campingvogn så trygt og forutsigbart som mulig. Bak tjenesten står en stor aktør.

Omregistreringsavgift innføres for elbiler

Fra og med 1. mai må det betales omregistreringsavgift på inntil 1.670 kroner ved eierskifte for elbil. Avgiften er vedtatt i statsbudsjettet for 2022.

Stadig flere holder fartsgrensen

Ferske målinger fra Statens vegvesen viser at mer enn seks av ti nå holder fartsgrensen. Nå ruller vegvesenet ut en ny film i fartskampanjen hvor de hyller flertallet av sjåførene i trafikken.

Trygg Trafikk: Snur barna for tidlig

Nye tellinger fra Trygg Trafikk viser at foreldre snur barn i bil altfor tidlig. Mens 92 prosent av 1-åringene sitter bakovervendt, gjør kun 43 prosent av 3-åringene det samme.

Glemmer du brekket kan det bli dyrt

Hvert år glemmer tusenvis å sette på håndbrekket når de setter fra seg bilen. – Bare flaks at ikke barn, voksne eller dyr blir skadet oftere.

Nordmenn skeptiske til selvkjør

En fersk internasjonal undersøkelse viser at nordmenn er meget skeptiske til selvkjørende biler.

Vet du nok om valgfriheten du har? IKKE

Et flertall av bileierne vet ikke at de trygt kan velge det verkstedet som passer dem best, viser ny undersøkelse. Kunnskapen er altfor lav, mener bransjefolk.

Snart kan du avregistrere på nett

Fra 12. september trenger du ikke levere inn skiltene når du skal avregistrere kjøretøyet.

Gratis kontroll av russebiler

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll av russebiler og russebusser.

Kraftig økning i veihjelp

Sist år økte antallet veiassistanser og bilberginger med 20 prosent, viser tall fra forsikringsbransjen. Å kjøre tom for strøm er den nye tomme tanken.

Kvinner er mobilverstinger

Kjøredata fra de to siste årene viser at kvinner bruker mobilen mye mer enn menn mens de kjører. En positiv nyhet er at mange reduserte den farlige mobilbruken fra 2020 til 2021.

Mange diabetespasienter må fornye førerkortet

Personer som har diabetes og som bruker blodsukkersenkende medisiner må fornye førerkortet. Dette gjelder de som har førerkort med mer enn fem års gyldighet fra utstedelse.

Norsk selskap med smart patent

Stryn-selskapet Vendanor har utviklet en automat for fylling av spylervæske som kan løse en miljøutfordring.

Mye juks med EU-kontroller

Statens vegvesen har de siste månedene avdekket mange fiktive og uriktige EU-kontroller. Resultatet kan være livsfarlige biler på veien.

Kvinner er mest temperamentsfulle

Hele 7 av 10 kvinner sier de er hissige eller stresset når de kjører bil. Kanskje ikke helt som forventet?

Rekordmange tok lappen i 2021

Statens vegvesen melder om mer enn 152.000 oppkjøringer til førerkort i 2021 – noe som er ny rekord.

Karantene for juks på teoriprøven

Statens vegvesen har i løpet av 2021 tatt åtte personer for å jukse på teoriprøven. Straffen er flere måneder med karantene.

Ny infotjeneste for fjellovergangene

Det er nå lansert en oversiktlig løsning som skal gi trafikanter oppdatert informasjon om fjellovergangene. – Det er meldt om kaldt vær og snødryss med fare for glattere veier i jula. Bruk oversikten på vegvesen.no, oppfordrer vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Katastrofal krasjtest for Renault og Dacia

Euro NCAP har publisert resultatene fra årets siste kollisjonstest. Resultatene er katastrofalt dårlige for Renault og deres billigmerke Dacia.

Vil ha partnere med på klimamål

If Skadeforsikring har forpliktet seg til å bidra til Parisavtalen. Nå vil selskapet ha 3000 bilpartnere med for å nå nye, ambisiøse klimamål.

Unngå å lage julebord for mus

Sist høst og vinter gnafset og gnagde mus i stykker biler og bobiler for millioner av kroner. If ber bileiere sjekke bilen jevnlig for hjemme alene-fester.

Nabobil krysser grenser

Nabobil skifter navn til Getaround og blir del av et internasjonalt nettverk.

Juleshopping fører til økt bulking

Kjøpekaos på Black Friday, julestress og økt trafikk vil trolig føre til økning i bilbulking fram mot jul, varsler forsikringsselskapet If.

Vi krasjer mer i høstmørket

Folk krasjer i garasjevegger, gjerdestolper, søyler, steiner, blomsterkasser, parkerte biler og små og store murer. – Ikke stol blindt på parkeringssystemet i bilen, bruk øynene, råder Trygg Trafikk.


Neste 25 artikler