- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Bilverden


Statens vegvesen samarbeider med Polestar og Volvo

Statens vegvesen, Volvo og Polestar skal hente ut detaljert informasjon fra biler som er ute og kjører. Prosjektets mål er å gi oss bedre, tryggere og billigere veger.

Britisk luksus-taxi

Det fins mange flotte biler i taxinæringen, men den som nylig ble vist frem på en engelsk bilutstilling er nok blant de mest luksuriøse.

Pininfarinas VR-utviklede bil

Pininfarina, som er ganske godt utstyrt med elektroniske hjelpemidler, sier at deres Teorema er den første bilen de i helhet har utviklet virtuelt. Hva det betyr? Aner ikke vi heller. Men den ser litt annerledes ut.

Ken Block blir Audi-ambassadør

Audi har alliert seg med bensinhodet Ken Block som nå skal promotere elbiler.

Campingvogn med skyv

Dethleffs har vært på testtur i Alpene med en smart oppfinnelse de er i ferd med å utvikle – en campingvogn med egen elmotor.

Alternativ til Lego

Det er litt stygt å si at dette er enda et eksempel på hvordan kineserne bare plagierer. CaDA er faktisk litt annerledes innimellom.

Stor forskjell på elbilers forbruk

Oppgitt rekkevidde er ofte det som avgjør om man tør kjøpe den elbilen. Og alle vet selvfølgelig at den oppgitte verdien er et laboratorie-resultat som ikke nødvendigvis har noe som helst med virkeligheten å gjøre. Tyske ADAC har gravd litt dypere og plassert Polestar nederst på listen.

Audis vei mot klimanøytral mobilitet

Fra 2026 skal Audi kun lansere nye modeller med helelektrisk drift. Produksjonene av forbrenningsmotorer skal fases ut innen 2033.

Morgans nye trehjuling

Da de droppet den siste lovte Morgan oss at de skulle komme med en ny. Nå ser det ut til at de holder ord.

Lucid: 800 km + på en lading

Akkurat nå er det åpenbart rekkevidde som er i skuddet. Mer ekstremt enn noensinne. I hvert fall forteller nå Lucid Motors at deres Air Dream Edition Range vil ha mer enn 800 kilometer rekkevidde. Dette ifølge offisielle amerikanske EPA-tall – påstår de.

Lund Svindal gjentar legendarisk svev

Axel Lund Svindal vil prege forsiden av Cristophorus Magazine nummer 400 når den norske legenden gjenskaper et klassisk bilde.

Microlino – for liten for EU-støtte

Microlino har vi fulgt tett fra den bare var en god idé i 2016. Nå sto den produksjonsferdig på IAA i München. Men EU har glemt bort den type biler.

Skadeliste avslører trafikksløvhet

Ny analyse av kollisjoner viser at norske sjåfører bør stramme opp på to områder.

Nesten to år forsinket: AVTR til Europa

Mercedes-Benz viste sin tankebølgestyrte fremtidsbil i Las Vegas i fjor. På IAA i München fikk de endelig anledning til å vise den hjemme i Europa.

Bybil med bytte-batteri

Det har vært masse hype rundt den lille elbilen ACM City One. Og nå som vi har sett den forstår vi årsaken.

OTA for alle ID.-modeller

Volkswagen lanserer nå OTA-oppdatering for samtlige ID.-modeller. Dermed kan bilen oppdateres mens den står parkert hjemme.

Lekker lakk og tung petrokultur i Stavanger

Som en oppvarmer til Oslo Motor Show samlet Motorama i Stavanger i dag så mange motorinteresserte at trafikken tidvis køet seg i begge retninger på motorveien forbi Sørmarka Arena, og inngangskøen strakk seg utpå dagen en time fra hallportene. Showet fortsetter på søndag.

Bronco viser utstyret sitt

Fords nye Bronco er bare så vidt døpt, men nå viser produsenten frem en katalog med utstyr som forteller at her det opplagt at veteraner som for eksempel Jeep skal utfordres. På alle områder.

Slik kan en BMW-bybil se ut i 2040

Med BMW i Vision Circular ser BMW for seg hvordan en kompakt, elektrisk BMW kan være konstruert i 2040. Med sirkulære prinsipper kan bærekraft og luksus gå hånd i hånd gjennom 100 % bruk av resirkulerte materialer. Igjen. Og igjen.

4500 politifolk ønsker velkommen til IAA

For første gang skal München arrangere den tyske, internasjonale bilutstillingen IAA. Det gjør de med det største politioppbud i Bayerns hovedstad på 20 år.

Denne Renaulten er ikke til salgs

Sammen med Mobilize skal Renault lansere en ny bil i München til uken. Denne er spesialbygget for sjåførbetjente mobilitetstjenester.

Her er filmen Audi vil du ikke skal se

VW-Gruppen har vært litt uheldig nå og da med markedsføringsvideoene sine. Men så lager de en juvel av en kortfilm – og stryker den fra nettet nesten med en gang – kanskje fordi den ikke representerer brandet seriøst nok. Her kan du avgjøre.

Martini-Delta, nesten original

Det hjelper å trekke inn en av de opprinnelige medarbeiderne for å gjøre et historisk prosjekt enda mer autentisk. Møt en moderne Lancia Delta Evo Martini Racing, med Miki Biasion diskret i bakgrunnen.

Cadillac på banen

Det virker kanskje litt pussig når Cadillac åpner med ‘Racing is in our Blood’. De hadde et innslag i 1950, og så har de vært litt på og av siden 2000. Men la oss godta omtrent hva som helst nå. At de forteller at de skal til Le Mans igjen, setter farge på tilværelsen.

Ny Xpeng på vei mot Norge

Skipet med de første eksemplarene av Xpengs flaggskipmodell P7 la i dag fra kai i Kina med destinasjon Norge.


Neste 25 artikler