- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Vi trenger stadig mer veihjelp
Bruken av veihjelp og bilberging øker kraftig i Norge, viser forsikringstall. I sommer kan det bli mer biltrøbbel på utenlandsferie også.

I fjor var det 252.600 veihjelp- og bilbergingsoppdrag dekket over forsikringen, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er en økning på 20,7 prosent – 43 170 oppdrag – fra året før. I første kvartal i år var det 65.500 bilredninger.

– Folk trenger rett og slett mer hjelp med bilen når de er på veien, og tallet på slike oppdrag øker bare år for år, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Fra 2019 til i fjor har behovet for veihjelp og bilberging over forsikringen steget med 31 prosent.

– Under koronaperioden har mange vært på norgesferie og trengt veiassistanse her i landet. I sommer regner vi med at behovet for bilberging og veihjelp fra nordmenn på ferietur i Norden og Europa kommer til å stige betraktelig, sier Clementz.

Del av forsikringen
– Veihjelp, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringen hos norske forsikringsselskaper. Ved veiassistanser er det gjerne noen årsaker som utmerker seg: Punktering, flatt batteri, startvansker, utelåsing og motorfeil, sier Clementz.

Med flere elbiler på veiene er det en økning i behov for batterilading og transport av bil med flatt batteri.

– Når en del norske biler nå skal kjøre på Autobahn i Tyskland, regner vi i If med mange fortvilte telefoner. Omstillingen fra småkjøring i lokalmiljøet til høye hastigheter på europeiske motorveier er tøff for mange biler i sommerukene. For tøff, sier Clementz.

Belastningen på motor og mekaniske deler er en helt annen enn under norske forhold, understreker forsikringsselskapet If. Selskapet har forsikret hver femte bil i Norge, ifølge bransjetall fra Finans Norge.

Har ikke fulgt servicen
– Hver sommer får vi inn flere saker med alvorlige motorhavarier som kanskje kunne vært unngått dersom serviceintervallene var blitt fulgt. Det er kjedelig å få ferien ødelagt på grunn av at familiebilen bryter sammen på Autobahn, sier Clementz.

– Sørg for at bilen er sjekket og overhalt på service før du legger ut på langtur. Trafikkmiljø, kjøreadferd og hastigheter kan være ganske annerledes nedover i Europa enn hva du og bilen din er vant til fra Norge, påpeker han.

Del på facebook   twitter
Annonse: