- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Alfa Tonale på veien
SPIONBILDER: Den vekket oppsikt da den ble vist som konsept. Nå er endelig Alfa Romeo Tonale på veien i produksjonsklar drakt.

Selv om denne prototypen er godt kamuflert kan vi se at de meste ekstreme uttrykkene fra konseptet er tonet ned, men noen av elementene er beholdt slik vår illustratør antydet i sine renderinger for en tid tilbake

Da Alfa viste konseptet på Genève-utstillingen i 2019 sa de at bilen skulle lanseres innen utgangen av 2022. Siden ble den fremskyndet til andre halvår 2021, men nå sies det fra offisielt hold at avdukingen vil skje tidlig neste år og at den kommer på markedet mot slutten av 2022.

Tonale blir Alfas første elektrifiserte modell, om enn fortsatt i kombinasjon med bensinmotor. Innen 2027 skal de tilby elbiler over hele fjæla.

Siden Tonale har ligget i planene lenge før Stellantis-sammenslåingen mellom PSA og FCA, skal den bygges på plattformen som også ligger under Jeep Compass og Renegade

Det innebærer trolig at hybridutgaven av Tonale får tilsvarende drivlinje som Jeep benytter – en 1,3-liters bensinmotor under panseret i kombinasjon med elektrisk motor på begge aksler.

I Jeeps tilfelle ligger ytelsen på 190-240 hk mens en batteripakke på 11,4 kWt skal holde til en elektrisk rekkevidde på rundt 50 kilometer. En Alfa bør vel ha litt mer krefter enn dette å flekse? Med turbo og elmotorer kan det lett la seg løse.

CMP-plattformen som ble utviklet av PSA og klargjort for rene elbiler er nå er tilgjengelig for hele Stellantis. Trolig vil den benyttes for en lillebror av Tonale som du kan se her, på størrelse med DS3 Crossback / Opel Mokka.

Aktuelle konkurrenter Tonale sikter seg inn mot er for eksempel Audi Q3, BMW X2 og Mercedes GLA.

Del på facebook   twitter
Annonse: