- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Sporty og kompakt
SPIONBILDER: Her kommer en umaskert Volkswagen SUV du ikke har møtt før. Se godt på bildene, for du får neppe se bilen på norske skilter.

Taigo heter nykommeren som er en nær slektning av T-Cross. Modellen skal lanseres senere i år, men vil ifølge kommunikasjonssjef Anita Svanes ikke stå på programmet til den norske VW-organisasjonen.

Det skyldes nok for det første at Harald A. Møller har mest fokus på elbiler og for det andre at T-Cross heller ikke er en storselger her på berget. Ifølge OFV er det registrert 81 nye T-Cross hittil i år, mens det i hele 2020 ble registrert 386 av dem.

Bilen er bygget på MQB A0-plattformen for kompakte modeller, noe den har til felles med T-Cross og Polo samt diverse småbiler fra de andre merkene i VW-familien.

Med en lengde på 427 cm er Taigo litt lengre enn T-Cross, mens takhøyden er rundt en centimeter lavere. Dermed blir den et alternativ for dem som ønsker en kompakt SUV med litt sporty design.

Et tredje argument for ikke å ta bilen til Norge gjennom offisielle kanaler er også drivlinjene – den skal som Polo kun tilbys med små bensinmotorer, primært 3-sylindrede 1-litere, men en 1,5-liter kan kanskje også bli aktuell. Alt fra VW-gruppens komponenthylle.

Volkswagen har bekreftet at Taigo får LED hovedlys som standard, mens utstyr som digital cockpit og diverse assistanse-systemer skal tilbys som ekstrautstyr.

Taigo skal bygges ved VW-fabrikken i spanske Pamplona, side om side med T-Cross og Polo.

Del på facebook   twitter
Annonse: