Miljø og bil


Elektrisk Ford i 2020

Ford bekrefter at de sommeren 2020 lanserer en elektrisk crossover / SUV med nær 500 km rekkevidde. Bilen er høyaktuell for Norge, men neppe før i 2021.

Kraftig avgiftsøkning på nye biler fra 2019?

Bensin- og dieselbiler samt hybrider kan få titusener i avgiftsøkning når ny målemetode for CO2-utslipp innføres i 2019.

BMW: Fremtiden er elektrisk

BMW har offentliggjort deler av sine fremtidsplaner, og det er liten tvil – fremtiden er elektrisk, selv for et merke som fremfor noe er kjent for kjøreglede.

Hot Fiat 500e fra USA vekker elbilentusiastene

Fiat 500e fra USA har i løpet av de to-tre siste månedene blitt godt synlig i bildet for bruktimporterte elbiler. Dette er en bil Fiat ikke selger som ny i Europa. Som brukt koster de fra 150.000 til 170.000 kroner.

Facelift for Range Rover

Nå får Range Rover et ansiktsløft, samtidig som teknikken oppgraderes og hybrid kommer på programmet.

Det nærmer seg en million ladbare

Med 123.000 ladbare biler solgt i hele verden i september, er den gamle månedsrekorden gruset, og ting tyder på at 2017 ender med mer enn en million slike.

Ampera-e bråk på elbilmesse i Gøteborg

GÖTEBORG: Svenskene vil så gjerne være best på elbil, men så langt er de kun best på elbilmesser. Og støtteordningene til miljøbilene mener de havner i Norge.

Fra støvsuger til elbil

Nå er katta sluppet ut av sekken: Dyson – sannsynligvis han som tørket hendene dine sist du var på et offentlig toalett – skal bygge elbiler.

Ny ladefartstandard blir 150/350 kW

Om ikke mange år vil 100 km elektrisk rekkevidde kunne hurtiglades på samme tid som det nå tar å fylle en bensintank. De første lynladestasjonene med slik kapasitet er i drift i Norge allerede om få måneder.

Nå blir det fart i hurtigladingen

De store tyske bilprodusentene har opprettet et nytt selskap som skal bygge hurtigladere i Europa. Norge er blant de første landene som inkluderes i nettverket.

Sommersjokk for bestselgere

Fra 1. juli øker engangsavgiften kraftig på flere av de mest solgte ladbare hybridene. Men noen modeller slipper fortsatt helt unna avgifter. Her er hele bildet.

Toyota og Lexus rammes av avgiftsendringer

I statsbudsjettforslaget til bilavgifter for 2018 reduseres fordelen med hybrid motorteknologi. Fordi ni av ti nye Toyotaer og nesten alle Lexus er hybride, rammes de to merkene spesielt hardt. En RAV4 hybrid får drøyt 20.000 kroner i avgiftspåslag.

Slutt på avgiftsfri Tesla

Regjeringen foreslår å legge engangsavgift på de tyngste elbilene. I første omgang vil den ramme Teslas modeller.

Neste år kommer Kona som elbil

Hyundai Norge bekrefter nå at nye Kona kommer som elbil i 2018. Her får du flere detaljer.

Siste reis – med Tesla

Tyske Binz har laget spennende spesialbygg tidligere også. Nå skal de gi oss muligheter for en siste reis i lydløs komfort. De skal bruke Tesla som basis for bårebiler.

Land Rovers første ladbare

Hundrevis av nordmenn står på venteliste for el-SUV-en Jaguar I-Pace. Her kommer første ladbare modell fra broderfirma Land Rover.

Audi viser sin første Formel E-bil

Audi presenterte onsdag kveld sin aller første fullelektriske racerbil. Med e-tron FE04 understreker Audi at fremtiden er elektrisk.

Mer elektrisk selvkjør fra Audi

FRANKFURT: Audi er nå så hektet på selvkjørende biler at de hadde tatt med seg to til Frankfurt-utstillingen. Her har du Elaine.

Mercedes viser GLC i hydrogenversjon

Mercedes er blant de få merkene som har hatt hydrogenbiler på veien lenge. Nå klargjør de en ny generasjon, basert på GLC.

Jaguar på banen med I-Pace

Jaguar starter en ny racingserie som skal kjøres som oppvarming for Formel E. Her skal publikum få opp øynene for hvor spennende elbiler kan være.

Mercedes viser kompakt elbil

Mercedes skal i årene fremover lansere en rekke nye elbiler. I Frankfurt får vi en forsmak på en utfordrer i kompaktklassen.

BMW utvider i-familien

Mange har ventet på at BMW skulle utvide elbilfamilien med nye modeller. I Frankfurt får vi et første glimt av en kommende familiebil.

– Fremtiden er liten og kjapp

Det var spennende tall Bosch presenterte da de begrunnet hvorfor de satser enormt på bittesmå, elektriske kjøretøy. Slike det allerede nå finnes 200 millioner av i Kina.

Chevrolets Lille-Bolt

Mens de fremdeles har problemer med å sende nok Bolt/Ampera-e til Norge, drar GM i gang enda et morsomt elbilprosjekt. Denne gangen en mini-versjon, og foreløpig bare i Kina.

Avduker bil i Frankfurt

Vi møtte bilen på Frankfurt-utstillingen for to år siden. Siden har åpenbart mye skjedd. Fabrikker bygges, kontorer opprettes og den første bilen kjører omkring. Kanskje det blir noe av Thunder Power?


Neste 25 artikler