Miljø og bil


Klart for elbilkrig i høst

Nissan Leaf er den soleklare 2018-vinneren så langt. Men VW har ikke gitt opp å bli bestselger takket være store leveranser av e-Golf til høsten.

Elbilkjøp begrenses av lade- og rekkeviddeangst

Samtidig som Norge har mer enn 160.000 elbiler, er både rekkevidde- og ladeangst fortsatt viktigste argument for ikke å velge elbil, viser en undersøkelse Kantar TNS har gjort for Harald A. Møller.

Design og teknologi

Her får du en god indikasjon på hvordan Audi e-tron quattro vil se ut, samt hvor effektivt den tar vare på energi som normalt går til spille.

Bergen har nå flest el-biler av de store byene

Offensiv satsing på nullutslippsbiler og den største andelen av slike blant de store byene er årsaken til at Bergen ble kåret til årets elbilhovedstad på Arendalsuka.

Tysk mikro-el i produksjon

Det er nøyaktig et år siden vi brukte en del plass på et nytt tysk bybilforslag. Nå er fabrikken bygget og bilen i produksjon.

Kompakt, svensk på startstreken

Nå forteller svenskene bak den elektriske bybilen Uniti at den første er på hjul.

Eksos-krig i USA

Det hjalp ikke at sjefen for USAs miljøvernmyndigheter sa opp. Presidenten selv fortsetter den edle kampen for vesentligere høyere forbruk og utslipp fra amerikanske biler.

Pacemaker? Trygg i elbil.

En tysk undersøkelse slår fast at folk med hjertestarter eller pacemaker ikke får systemet forstyrret av at de nærmer seg en elbil.

Microlino blir lovlig

Microlino har vi skrevet om før. Da var den en drøm. Nå ser det ut som den kan bli virkelig. De siste homologerings-øvelsene er gjennomført. Nå er den lovlig i hele Europa!

Leaf i NISMO-versjon

Dette høres umiddelbart veldig spennende ut. I Tokyo lanserer nå Nissan sin Leaf i en spennende Nismo-utgave.

Elbil stort i Norge, men fortsatt smått i Europa

Norge sto for 27 prosent av elbilene og 19 prosent av ladehybridene registrert i EU/EFTA-området i april.

Hyundai tror fullt og fast på brenselceller

Brenselceller oppfattes fortsatt som fremtidens bilteknologi når Hyundai nå lanserer Nexo, andre generasjon med hydrogen på tanken.

Hyundai Kona: Flott elbil, laaang leveringstid

Hyundai Kona er virkelig en flott elbil. Men har du ikke skrevet kontrakt ennå, kan du ikke regne med å få bilen levert før i andre halvår 2020.

To norske slo de norske

Laget fra NTNU ble nummer to i sin klasse i årets Shell Eco Marathon. Vinneren ble et fransk lag med to nordmenn om bord.

Norske studenter i Eco-maraton

Denne uken er noen av Europas beste ingeniørstudenter samlet i London for å konkurrere i energieffektivitet på bane. Norske NTNU-studenter har høye ambisjoner med sin nyskapende og høyteknologiske miljøbil.

Betal med en sang

Det er mange nye taxi-type tjenester for tiden. Uber, Lyft og mye annet som dukker opp. Men Singalong Shuttle introduserer noe helt nytt.

Fiat 500e: Glimrende by-elbil

Fiat 500e skulle egentlig ikke selges her i Norge, men når folket vil ha elbiler, skal de få elbiler.

Oslo-visitt for Bytes på hjul

Storfint besøk i Oslo: Byton – en av de mest spennene kinesiske start-up’ene, besøkte elbil-hovedstaden denne helgen.

Autolib stenger

Paris var en foregangsby på elektrisk bildeling. Nå er det (foreløpig?) slutt.

Vintage, tre hjul og strøm

Spennende prosjekt fra Estland. En trehjuls elbil med masse design-spor tilbake til hyggelige tider. Angry Birds er involvert!

I kø for brukte elbiler

Den lange køen av kunder som ønsker å kjøpe ny elbil har fått salget av bruktimporterte elbiler til å eksplodere i år.

Rush etter Kona

Etter to uker med forhåndssalg har nesten 7000 lagt inn bestilling på Kona Electric. Noen må smøre seg med veldig mye tålmodighet.

Bytons andre

Byton, fersk deltaker i Tesla-klassen, har allerede vist modell nummer to – et halvt år etter den første. Og nå kommer de til Oslo.

Porsche forenkler ladeprosessen

Porsche vil gjøre det enkelt å kjøre elektrisk. Nå lanserer de sin egen ladeservice.

Outlander – hva skjer’a?

Mitsubishi Outlander er en av de bilene som, uten å kunne for noe som helst, risikerer å få WLTP rett i fleisen. Ingen aner hva som vil skje med denne notoriske bestselgeren når nye avgifter skal beregnes etter jul.


Neste 25 artikler