- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Miljø og bil


Milepæl for BMW i3

Siden lanseringen i 2014 er det registrert over 25.000 BMW i3 på norske skilter. Hvem skulle for ti år siden trodd en elbil ville toppe BMW-statistikken?

Nå begrenser Volvo toppfarten

Volvo Cars lanserer nå sine nye 2021-modeller på det norske markedet. En av årets største nyheter er at Volvo, som standard, har redusert toppfarten på alle sine nye biler til 180 km/t. Det er ikke populært i alle leire.

Retro i ny innpakning

Her får vi et nytt møte med en bil vi omtalte for nokså nøyaktig to år siden. Nå er den klar for salg, til og med i to ulike varianter.

Null til hundre i går

Kan man komme tilbake før man startet? Man kan begynne å lure slik som aks-tidene synker. Nå skal en australsk dragster gjøre null til tohundre på under et sekund!

Kinesisk designperle skal til Europa

En uke er gått siden det ble klart at BYD skal etablere seg i Norge med RSA som importør. Nå bekrefter de at deres el-sedan klargjøres for europeisk lansering.

Kia storsatser på elbiler

Kia legger frem detaljer rundt sine fremtidsplaner. Det blir mye elektrisk fra den koreanske produsenten.

Eldre biler gir høyere utslipp og flere ulykker

Den norske personbilparken var allerede en av Europas eldste, nå viser beregninger fra Opplysningsrådet for veitrafikken at den er blitt enda eldre.

Skoda leverer i pose og sekk

Når Skoda lanserer sin etterlengtede el-SUV gir de kundene mange valgmuligheter.

Volumselgere på løpende bånd

For noen uker siden hadde de færreste nordmenn hørt om Xpeng. Nå har det kinesiske merket lansert nok en ny modell. Den er som skapt for Norge.

Tre sylindre pluss strøm for Land Rover

Nå er den nye drivlinjen for Range Rover Evoque og Land Rover Discovery Sport offentlig. En kjent motor er kappet til tre sylindre, og det ligger 109 ekstra hester i bakakselen.

Et Alfa-ikon gjenfødes

En italiensk bedrift tar for seg gamle Alfa Romeo GT Junior, gjør dem litt mer 2020 i designen og utstyrer dem med elektrisk drivlinje. Like/not like?

Flere Volvoer med plugg

Volvo utvider satsingen på ladbare hybrider i Norge og lanserer et nytt motoralternativ på modellene V60 og XC60. Samtidig ruller Volvo nå ut et nytt begrep – Recharge.

Fortsatt hydrogen i fremtiden

Med all innsats rundt batterielektriske biler de siste årene har brenselceller kommet i bakgrunnen. Hydrogendrevne biler kan fortsatt være en del av fremtiden, men det fins en del forutsetninger om man skal lykkes.

Pininfarina, nittiåring!

Der gikk vi glipp av en liten 90-års feiring. Pininfarina hadde lagt opp til et lite event i Genève. Det måtte droppes. Men de har hele året på seg, og det skal ikke ta lang tid før du ser selve jubileumsbilen, Battista, i Oslo.

Her er Fiats nye elbil

Fiat har i dag presentert sin nye 500 EV som har egenskaper til å bli en volumselger i Norge.

Her er Hyundais helt nye elbilkonsept

Hyundai Motors slipper i dag det helt nye elbilkonseptet Prophecy.

Ladbar trio fra Mercedes

Mercedes utvider porteføljen av ladbare hybrider. Tre nye modeller kommer til landet i løpet av våren.

Renaults fremtidsvisjon

Morphoz er Renaults ide om en fremtidsbil som skal på markedet en gang etter 2025. Her er det fokus på fleksibilitet.

Smart, liten og rampete Citroën

En av de største innendørs arenaene i Paris og oversettelse til ti språk. Man skulle tro det var en verdensnyhet Citroën kom med. Det var det da også, men – på den annen side – slett ikke.

Kompakt elbil fra Renault

Renault viser foreløpig siste tilskudd i sin elbil-familie når Genève-utstillingen åpner neste uke. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om den tas til Norge gjennom offisielle kanaler.

Enda raskere Tesla-lading

Den norske Tesla-organisasjonen melder i dag at de snart åpner sin første V3 Supercharging-stasjon i Norge. Dermed klargjør de seg for økt konkurranse fra blant annet Ionity.

DS viser nytt flaggskip

Luksusmerket i PSA-familien, DS, viser en ny luksusmodell som kan få spesiell appell i Norge og Kina.

Ny Megane kan bli attraktiv i Norge

Når Renault oppgraderer sin populære Megane er det spesielt en detalj som kan booste salget i Norge.

Toyota brenselceller til sjøs

Toyota har utviklet et spesialdesignet brenselscellesystem til Energy Observer, det første hydrogenfartøyet til å seile verden rundt.

Oppfrisket Smart

Etter tre år på markedet får dagens generasjon av Smart-modellene et ansiktsløft. Og nå følger resten av verden i Norges fotefar.


Neste 25 artikler