- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Miljø og bil


EU krever mer støy fra elektrifiserte biler

Elektrifiserte biler gir fra seg så lite lyd at de kan være en fare for gående. Nå kommer nye og skjerpede EU-krav til lyd fra lydløse biler.

Kortere bilkøer med blinkende gult for fotgjengere

For første gang i Norge testes en ny lysregulering på gangfelt. Blinkende gult lys tillater biler å krysse gangfeltet – men aldri når det er fotgjengere i veien.

Renaults nye elbil-oppskrift

Den nye elbilen fra Renault, K-ZE, tilhørte de største overraskelsene da den ble vist på bilutstillingen i Paris. Spesielt stor var overraskelsen da det viste seg at den ikke ble vist der allikevel.

Nye plug-in hybrider fra Mercedes

To av tre nye Mercedes C-Klasse registrert de siste tre årene har vært ladbare hybrider. I E-Klassen er det fortsatt diesel som dominerer. Nå letter Mercedes på sløret om neste generasjon plug-in C- og E-Klasse.

Hybridenes S-Klasse

Mercedes lanserer nå tredje generasjon hybrid S-Klasse. Hvis du er i markedet for en stor luksuslimousin er den verd å vurdere.

Bobil-ferie mer skånsomt enn mange alternativer

– Bobiler er ikke transportmidler, men et feriekonsept som må få en egen avgiftsklasse, mener Norges Caravanbransjeforbund.

Konsept som snart realiseres

Før Citroën har rukket å vise frem nye C5 Aircross offentlig, røper de at den også kommer som «norsk spesialitet».

Ny kø-generator

I samme øyeblikk som DS3 Crossback E-Tense avdukes i Paris i morgen, kan du sette deg på reservasjonsliste i Norge.

Nok en Norgesaktuell DS

Her kommer nok en modell som kan gjøre PSAs luksusmerke, DS, svært så interessant i Norge.

To gode elbilnyheter

Dersom du er blant de tusenvis av nordmenn som ønsker seg elbil, så kommer et par hyggelige meldinger her.

BMW viser glimt av fremtiden

Med Vision iNext gir BMW oss et glimt av fremtidens autonome elbil. Produksjonsmodellen kommer i 2021.

Her er DS3 Crossback

Neste år kommer en ny modell fra DS som kan være meget aktuell for Norge. Realistisk rekkevidde på 300 kilometer og hurtiglading kan få enda flere nordmenn til å stille seg i elbilkø.

Bilimportører bryter med Elbilforeningen

Mange av de store bilimportører sier opp sine avtaler med Norsk Elbilforening. Importørene har lenge vært en viktig vervekanal for foreningen.

BMW setter standarden

BMW røper nå detaljene rundt en ny ladbar hybrid X5. De som har irritert seg over kort elektrisk rekkevidde har virkelig noe å se frem til.

Stenger fire norske hydrogenstasjoner

Fra 1. september stanser selskapet Hyop AS driften av sine fire hydrogenfyllestasjoner på Gardermoen, Kjeller, Høvik og Herøya i Porsgrunn.

Jaguar E – for Elektrisk

Hvorfor i all verden, er det opplagte spørsmålet! Jaguar reiser til Pebble Beach og har med seg en nesten 60 år gammel bil som de har satt en moderne elmotor i. Hvorfor i alle dager?

Kalashnikov på hjul

Army 2018-utstillingen i Moskva er et stykke unna Pebble Beach. Men vi finner da ganske spennendenyheter der også.

Coca-Cola med ny elbilflåte

Coca-Cola har greid det tusener av nordmenn har gitt opp – å få tak i Opel Ampera-e. Ikke bare én, men hele hundre stykker.

Klart for elbilkrig i høst

Nissan Leaf er den soleklare 2018-vinneren så langt. Men VW har ikke gitt opp å bli bestselger takket være store leveranser av e-Golf til høsten.

Elbilkjøp begrenses av lade- og rekkeviddeangst

Samtidig som Norge har mer enn 160.000 elbiler, er både rekkevidde- og ladeangst fortsatt viktigste argument for ikke å velge elbil, viser en undersøkelse Kantar TNS har gjort for Harald A. Møller.

Design og teknologi

Her får du en god indikasjon på hvordan Audi e-tron quattro vil se ut, samt hvor effektivt den tar vare på energi som normalt går til spille.

Bergen har nå flest el-biler av de store byene

Offensiv satsing på nullutslippsbiler og den største andelen av slike blant de store byene er årsaken til at Bergen ble kåret til årets elbilhovedstad på Arendalsuka.

Tysk mikro-el i produksjon

Det er nøyaktig et år siden vi brukte en del plass på et nytt tysk bybilforslag. Nå er fabrikken bygget og bilen i produksjon.

Kompakt, svensk på startstreken

Nå forteller svenskene bak den elektriske bybilen Uniti at den første er på hjul.

Eksos-krig i USA

Det hjalp ikke at sjefen for USAs miljøvernmyndigheter sa opp. Presidenten selv fortsetter den edle kampen for vesentligere høyere forbruk og utslipp fra amerikanske biler.


Neste 25 artikler