- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Forbrukertips


Advarer om useriøse bilaktører

Brudd på arbeidsmiljøloven, dårlige arbeidsforhold og svart arbeid er noen av lovbruddene som beskrives i en fersk rapport om bilbransjen.

Ekspertutvalg vil avvikle elbilfordeler

Et ekspertutvalg foreslår å avvikle elbilfordelene i bomringer. I motsatt fall må bensin- og dieselbiler betale vesentlig mer enn i dag.

Ny tjeneste: Finn kjøretøyets eier

Statens vegvesen klar med nye selvbetjeningsløsninger. Nå kan du selv logge deg inn på Din side på vegvesen.no og finne opplysninger om kjøretøy og eiere, og det uten at det koster deg noe.

Fylletur i Tyskland

I år skulle Jon Winding-Sørensen som vanlig kjøre bil til Genève-utstillingen. Elbil, hadde han bestemt seg for denne gangen. Genève ble det ikke noe av, men tur ble det allikevel. En merkelig tur. Her er noen av høydepunktene.

Rulett med bensinmåleren

Hvor langt kan du kjøre med lyset som varsler lavt nivå i drivstofftanken? Engelske kolleger har sjekket.

Komplett serviceanlegg langs E18

Langs den nye strekningen på E18 i Bamble og Telemark har Circle K åpnet sin største stasjon med et rikholdig servicetilbud for alle.

Lykken er en omvei

De hyggeligste stedene å besøke i Norge har ingen turister, bare gjester.

Hyundai lanserer bruktbilprogram

Bruktbiler er i vinden som aldri før. Den anledningen benytter importøren ved å lansere sitt pan-europeiske bruktbilprogram, Hyundai Promise, i Norge.

Volvo tilbakekaller 84.000 biler i Norge

Volvo Cars gjennomfører sin største tilbakekalling noensinne. Nærmere 2,2 millioner biler tilbakekalles på grunn av et problem knyttet til festet av sikkerhetsbeltet. Over 84.000 norske biler er berørt.

Viking finner deg om uhellet er ute

Mange nordmenn skal på bilferie i sommer og Viking Redning forventer en betydelig økning i antall redningsoppdrag. En ny løsning fra selskapet gjør det enklere å få veihjelp raskt.

Nærmere bunnen kommer du ikke

Tesla plasserer seg helt i bunnen av J.D Powers kvalitets-statistikk. Men resultatet er «uoffisielt»

KNA: Slik får du en bedre bilferie

I en ny undersøkelse utført for Kongelig Norsk Automobilklub av analyseinstituttet YouGov sier 33 prosent at de skal på bilferie. Samtidig avslører en tilsvarende undersøkelse gjennomført av Statens vegvesen at tre av fire nordmenn skal bruke bil eller motorsykkel i ferien.

Nå begrenser Volvo toppfarten

Volvo Cars lanserer nå sine nye 2021-modeller på det norske markedet. En av årets største nyheter er at Volvo, som standard, har redusert toppfarten på alle sine nye biler til 180 km/t. Det er ikke populært i alle leire.

Hyundai tilbyr utvidet garanti

Hyundai følger søsterfirma Kia ved å tilby utvidet garantitid for å bidra til dugnaden i en tid som er utfordrende for mange.

Folk dropper EU-kontroll

Etter at fristen for EU-kontroll ble utvidet viser nye tall at tusenvis har utsatt å ta EU-kontroll: - Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller om en måned, melder NBF.

Viktig korona-tiltak: Del veien

Korona endrer mye, også hvordan vi omgås utendørs. Vi skal holde avstand til hverandre, men hvordan gjør vi det på veier, gang- og sykkelveier og i naturen? Hvilke regler gjelder i Norge?

Kia lanserer korona-garanti

Kia Motors Corporation lanserer "Kia Promise", et program som forlenger garantien på biler med utløpsdato på garanti fra februar til april.

Utsetter piggdekk-fristen

Koronatider gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet.

Ford tilbyr hjelp i vanskelig tid

I en tid da mange holder seg hjemme for å unngå smittefare trør Ford til med tiltak som kan gjøre hverdagen lettere.

Nedgang i bruk av refleks

Ferske tellinger fra Trygg Trafikk viser en nedgang i refleksbruken blant den norske befolkning. – Dette er en skummel utvikling, sier Ann-Helen Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk.

Lysfeil på 3 av 10 biler

30 prosent av norske biler ble ikke godkjent ved EU-kontroll i fjor grunnet feil ved lysene, viser nye tall. For tyngre kjøretøy var andelen feil enda høyere.

110 omkom i trafikkulykker

110 omkom i trafikken i 2019, dette er to flere enn i fjor. I desember mistet 14 personer livet i trafikken, noe som er mer enn en dobling fra desember i fjor da 6 personer omkom.

Futuristisk lading

Volkswagen viser hvordan elbiler kan lades helautomatisk i fremtiden. De påstår det skal bli like enkelt som å lade mobiltelefonen.

Seat på døra

Den norske Seat-organisasjonen har siden reetableringen solgt biler via Internett, men du har fått den utlevert hos en forhandler. Til nå.

Årets siste smell

EuroNCAP har presentert resultatene fra ti nye kollisjonstester. Her er noen overraskelser, både positive og negative.


Neste 25 artikler