Ukesbrev


Lanseringskalender 2018

Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små bilnyheter i 2018.

To spesialer på Yaris

Blant attraksjonene Toyota skal vise på Paris-utstillingen er en oppdatert Yaris. I tillegg byr de på to spesialutgaver.

Her er DS3 Crossback

Neste år kommer en ny modell fra DS som kan være meget aktuell for Norge. Realistisk rekkevidde på 300 kilometer og hurtiglading kan få enda flere nordmenn til å stille seg i elbilkø.

Bilimportører bryter med Elbilforeningen

Mange av de store bilimportører sier opp sine avtaler med Norsk Elbilforening. Importørene har lenge vært en viktig vervekanal for foreningen.

Avgiftsøkningen med NEDC2

Beregninger fra Bilimportørenes Landsforening viser at det skattbare utslippet øker med i gjennomsnitt 6,7 prosent når NEDC2 nå er innført.

Ny Mercedes GLE

Den er større og kan for første gang leveres med tre seterader. Avansert elektronikk gjør nye GLE sikrere enn sine forgjengere.

Honda Villikke Mk. 5

Det er jo akkurat som Honda ikke vil. I Europa solgte de så vidt 75.000 biler første halvår i år. I Norge, snaue 500 og 0,6 % markedsandel. Det er i hvert fall ikke bilenes skyld.

Urbant sjokk fra Mercedes

Rett fra et forholdsvis elektrisk gjesp i Stockholm til en sjokk-oppvåkning i København. Mercedes-Benz leverer jommen kontraster for tiden.

Sniktitt på nye M-SUV-er

De som var på DTM-løp på Nürburgring i helgen fikk se to nye M-modeller fra BMW, lett kamuflerte.

Elbilenes Mercedes

Det er to år siden Daimler-sjefen, Dieter Zetsche, viste frem EQ-konseptet i Paris og erklærte at «nå slår vi på bryteren». Det tok ganske lang tid før lyset kom på.

Hot X2 fra BMW

BMW lanserer nå en ny toppmodell i X2-familien. Sporty design understreker bilens muskler.

Mustang feirer 10 millioner

Det går inflasjon i bursdager for tiden. Jeg vet ikke hvor mange som feirer 70 år i år. 70 år? Pleide det ikke å være 75 som var såpass rundt at det var verdt en fest? Men å feire Mustang nummer 10 million, det skal Ford få lov til. Den er innafor.

Verdens raskeste SUV?

Jeg holder ikke oversikten, men vi får anta at Lister gjør det. I alle fall påstår de at de er i ferd med å utvikle verdens raskeste SUV.

BMW setter standarden

BMW røper nå detaljene rundt en ny ladbar hybrid X5. De som har irritert seg over kort elektrisk rekkevidde har virkelig noe å se frem til.

Ny Forester, for by og land

Femte generasjon Subaru Forester er på vei, men den skal lanseres på et par andre kontinenter før Europa og Norge står for tur.

Ford utvikler el-SUV

SPIONBILDER: Her er de første bildene av det som skal bli en sporty SUV med elektrisk drivlinje.

Nesten umaskert 911 av neste generasjon

SPIONBILDER: Porsche har vært uvanlig skjødesløse med kamuflasjen på denne testbilen. Det er som regel en god indikasjon.

Klassiker i ny innpakning

Det kan være vanskelig å glemme en ungdomsforelskelse. Automobili Amos kan gjenskape minnene i helt ny innpakning. Men det koster.

Volvo ser inn i fremtiden

De fleste innser at vi er på vei mot en autonom fremtid. Men det er ikke akkurat morgendagen Volvo ser for seg når de sier: Hvorfor fly når du kan bli kjørt?

Her er Mercedes EQC

I kveld har Mercedes dratt lakenet av sin første el-SUV. Mange nordmenn står allerede på venteliste for å få bilen i 2019.

BMW åpner for bestilling av iX3

Som de første i verden, kan norske kunder nå reserve den kommende elbilen BMW iX3. Dermed kan vi regne med en ny bil med lange ventelister.

Nybilrush i august

Innføringen av WLTP fra 1. september er den bakenforliggende forklaringen på 14.524 nyregistrerte personbiler og historisk augustrekord. Mye tyder nå på at Nissan Leaf vinner i 2018.

Første e-tron av samlebåndet

I dag har Audi startet produksjonen av sin nye e-tron ved fabrikken i Brussel. Her er det ikke bare bilen som er utslippsfri.

En god Combo

Ikke bare er den nye lille fra Opel utstyrt med kvikke motorer og mulighet for åttetrinns automat. Smarte interiørløsninger og elektronisk lasteindikator kan bidra til en bedre hverdag både på jobb og fritid.

Hva er det med sisu?

Jeg satt og så på nok et Grand Prix. Enten han bryter på Spa eller han skaper sensasjon på Monza, er det ingen tvil om hvem som er den kuleste på eller utenfor banen. Hva er det med disse finnene?


Neste 25 artikler