- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Bilverden


Fikser du ladingen, CARL?

Aiways er blant de nye elbilprodusentene vi venter på. Men de tenker ikke bare biler …

Ramp fra Frankrike

Ludovic Lazareth er en av de største rampene når det gjelder å bygge rå motorsykler og ubegripelige quader. Eller Mini Moke med V-åtter.

Palett hos hogger’n

En kunstner som kaller seg Zoer har dekorert 144 biler hos en hogger, og samtidig pakket det inn i litt miljøvern. Dekorativt ble det i hvert fall.

Sa du tøff? Si Sisu!

Jeg går ut fra at Sisus GTP opprinnelig ble bygget for Forsvaret. Nå er i hvert fall leveransene av sivil-utgavene begynt. Tøffere skal det bli vanskelig å få det.

Amerikanske muskler i tysk sportsbil

De fleste som har investert i en Audi R8 er nok godt fornøyd med valget sitt. De som ønsker mer pulver kan nå ta kontakt med Hennessey.

Fra Mazda til drømmeland

Carlos Salaff var en Mazda-designer som kunne gjøre alt. Fra MX5 og Mazda3 til de villeste konseptbiler. Nå gjør han drømmebiler for dem som kan betale for drømmene.

Bestselger-leser? Velkommen etter

Pesten, skrevet av Albert Camus, er blitt bestselger ser vi. På grunn av en pågående pest, åpenbart. Vi hadde helt andre, og egentlig mye kvalmere, utløsende faktorer for interessen.

Tid for Ola-bil

Kanskje dette er et alternativ til å hytte? Planlegge og bygge en Ola-bil og håpe på noen løp til sommeren. Du visste det kanskje ikke, men det finnes byggesett også.

Lexus må droppe Milano

Også møbelmessen i Milano må avlyses i år. Dette som har vært verdens største og viktigste møteplass for bildesignere.

Qoros qommer qanskje tilbaqe

Qoros var et av de kinesiske merkene vi virkelig trodde på en gang. De gikk høyt ut og var vegg-til-vegg utstyrt med europeiske spesialister og kapital fra Israel. Så forsvant de, inntil de nå igjen viser en ny modell.

De indre verdier

Døm aldri en person etter utseendet, eller en bok etter omslaget. Det er de indre verdier som betyr noe, og de er ikke alltid like lett å få øye på. Det ser ut som Nick Veaseys holdning til biler også.

Kunstner med Bugatti-bakgrunn

Det er enkelte bildesignere som helt visker ut grensen mellom det de driver med og ren kunst. Og det er kunstnere som man av og til tror er bildesigener. Etienne Salomé er en av dem man aldri er helt sikker på.

Bykjøring på en Boble-skjerm

Dette kan se ut som en ganske pervers idé: Bygge en kompakt scooter av skjermen fra en gammel Boble.

Tre generasjoner Bug

Vi kan vel like godt hoppe uti det og la noen drømmende bilder av noen drømme-Bugattier fjerne litt av tungsinnet. Her er tre høydepunkter fra Bugattis nye tidsregning, etter siste verdenskrig.

Sitt gjerne på panseret

Elegante stuemøbler med et innslag av den gamle bilen din – det er hva Jerome Bienvenu byr på.

Byton-produksjon i rute

Også Byton-sjefen er flink til å bruke Twitter, men på en hyggeligere måte enn hans motpart hos Tesla. Siste tweet fra Kina er at nå er produksjonen i gang. «Right on schedule»

Bentley-Benz

Det er ikke gull alt som glimrer. Det er ikke Bentley alt som bentler heller – det kan være ganske my Mercedes der.

Astons egen V6

For første gang på 50 år skal Aston Martin bygge sin egen landevisbilmotor i England. Det er dessuten en helt ny konstruksjon – en 3-liters V6.

Lambo fyrer løs – neste år

Her er det masse vinger og finner og scoop på taket og skikkelige luftinntak – men bortsett fra at det åpenbart er noe Lambo, aner vi ikke noe mer. Jo, forresten, 830 hester med normalt åndedrett.

Spesialverktøy for Lotus-kunder

I løpet av 2020 starter Lotus produksjonen av sin elektriske superbil. Nå forteller de hvordan kundene kan konfigurere sin bil.

Et Alfa-ikon gjenfødes

En italiensk bedrift tar for seg gamle Alfa Romeo GT Junior, gjør dem litt mer 2020 i designen og utstyrer dem med elektrisk drivlinje. Like/not like?

Formel 1 i garasjen

Fra New Zealand kommer noe helt vilt, basert på en Lotus F1-oppskrift og oppkalt etter en av verdens store billedhoggere.

Kia lanserer korona-garanti

Kia Motors Corporation lanserer "Kia Promise", et program som forlenger garantien på biler med utløpsdato på garanti fra februar til april.

Slutt med Corona – for alltid?

Av en eller annen grunn gjenopplivet Toyota Corolla-navnet. (Nr. 12 på salgsstatistikken så langt i år). Men vi kan kanskje regne med at Corona ikke kommer tilbake?

Bygg påskebilen rundt middagsbordet

Toyota gjør sitt for at familien skal holde sammen og ingen skal kjede seg i isolasjons-fengselet.


Neste 25 artikler