- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Bilverden


Tesla øker ladefarten

Tesla bygger i 2019 ut ladenettverket og øker farten på superladerne, skriver Elon Musk i en tweet. Men hvor mye ladefarten øker skriver han intet om.

Nedtelling til ny 911

Den 27. November skal Porsche avduke åttende generasjon 911 på bilutstillingen i Los Angeles. Vi tar et tilbakeblikk på noen av høydepunktene fra den 55-årige med 911-historien.

Problemfri forbindelse

Den svenske teknologibedriften Semcon har kommet opp med en smart løsning for sammenkobling av bil og henger. Dessverre er det nok lang vei fra idé til realisering.

F-Type i rally-løypa

I forbindelse med feiringen av 70 år med XK-motoren har Jaguar gjort noe såpass underlig som å bygge opp åpen F-Type til rally-bil. Hvorfor deltok de aldri i Safari?

Ny uke: Ny kinesisk el-bil

Av en eller annen grunn er vi svake for kinesiske el-bil start-ups. Man vet jo aldri – i et land hvor det kommer 20.000 nye elektriske busser hver måned, kan det jo være at ett av disse nye bilmerkene også overlever.

Lamborghini lanserer racing-SUV

Lamborghini presenterer Urus ST-X Concept som skal danne grunnlag for en ny racing-serie.

Selfridge-bygget Land Rover

Kanskje blir den stående til jul? Da vil ganske mange nordmenn også få se en helt spesiell Defender som ble bygget inne i den nye herresjappa til Selfridges i London.

Button avslutter imponerende kvintett

Da Jenson Button halte i land en ny runderekord på Hungaroring, var han i realiteten med på å avslutte en voksen femkamp-øvelse som Honda hadde satset på.

Dansk elbil fra Shanghai

Noen kjenner kanskje Biomega fra elektriske tohjulere med pedaler og en stor butikk midt i København. Sammen med kjente designere hever de nå blikket og bygger bil.

Tesla gjør Europa-tilpasning

Teslas nye folkemodell får langt flere lademuligheter enn dagens modeller.

Hyundai blir kunstnerisk

Sammen med designmagasinet Wallpaper har Hyundai tatt vårens konseptbil et skritt videre. Nå er det blitt kunst av den.

Tilbake til start - nesten

Skoda har restaurert et av sine eldste familiemedlemmer. For en utrolig innsats. Men det er ikke første gang de viser respekt for røttene.

Jaguar ser frem – og tilbake

Jaguar er flinke til å kombinere litt fremover med litt bakover. De introduserte høstens motefarger, samtidig som de minnet oss om litt fortid, på bilutstillingen i Paris.

Meccano gir nye muligheter

Selvfølgelig er det på sin plass at Lego stiller ut på store bilutstillinger. Tilskuerne er jo ofte store barn. Men på Paris-utstillingen fikk de ny konkurranse.

Peugeot på to og tre hjul

Det var mye mer Peugeot enn bare Peugeot på årets Paris-utstilling. Oppe i motorsykkelhallen fant vi dem nemlig igjen, men da med indisk majoritet.

Traktorer i hk-toppen

Traktorer med ytelse som en Supersportsbil. Her viser vi deg ti av de sterkeste – ingen med under 600 hk!

Tyrigrava rustes opp

Bilorganisasjoner går sammen om å skape et felles møtested for bil- og MC-folket.

Overrasker med god smak

Vanligvis har vi ikke mye til overs for ombygde firehjulstrekkere med et tydelig russisk bling-preg. Men først så jeg en ganske smakfull Panther, og deretter en høvisk Maserati-imitasjon. Ares viser gode takter.

Det nærmer seg ny 911

Det går ubønnhørlig mot generasjonsskifte for Porsches bestselger blant sportsbilene. Tidlig neste år kommer de første bilene på markedet.

Biltrøbbel i Europa

Grunnet innføringen av forbruksmålemetoden WLTP gikk bilutleveringene i Europa på et skikkelig mageplask i september. Verst gikk det ut over VW-konsernet som nær halverte antallet registreringer. Men for Opel ble det seier.

Renaults tredje i Robo-serien

Den største konseptnyheten i Paris kom fra Renault. Den målte nesten seks meter.

Rundet 10.000 Leaf i går

Nissan passerte i går 10.000 nye Leaf i Norge i år og kan som merke samtidig feire å ha levert 51.000 elektriske biler i Norge når nye og bruktimporterte regnes med.

Gjensyn med rare minner

Neste år er det 50 år siden Ronnie Peterson vant Formel 3-løpet i Monaco og fikk kick-startet Formel 1-eventyret sitt. Hva det har med årets Paris-utstilling å gjøre? Litt, faktisk.

En liten hissigpropp

Brabus er glad i Smart-biler, og nå har de laget sin kraftigste utgave så langt: 125R. Dessverre får vi neppe se denne i Norge.

Holden på drømmetur

Dette ser også ut som deltaker i et data-spill. Men australske Holden har ment det som noe helt annet. Sprint-spesial med null til hundre på 1,25 sekunder.


Neste 25 artikler