Bilverden


Norge på stjernekartet

Polestar har annonsert hvor de skal lansere sine biler først. Det er ikke ofte Norge havner i så eksklusivt selskap.

Nå kommer lynladerne

Det vil ta ti minutter å lade en elbil for 25 mils kjøring med neste generasjons elbiler. Nå bygger Fortum Charge & Drive den første av de såkalte lynladestasjonene i Norge.

Fallende stjerner

For første gang har en bilmodell oppnådd null stjerner i EuroNCAPs kollisjonstester. Slik går det når man selger gammel teknologi i glanset innpakning.

VW senker bilbehovet

Nå er MOIA i gang på alvor. Volkswagen-selskapet hvis fremste mål er å fjerne en million biler fra gatene.

Elektrisk Ford i 2020

Ford bekrefter at de sommeren 2020 lanserer en elektrisk crossover / SUV med nær 500 km rekkevidde. Bilen er høyaktuell for Norge, men neppe før i 2021.

Drømmesalg fra Citroën

Er det mareritt eller ønskedrøm? Citroën skal selge ut mengder av sine attraksjoner fra selskapets store historiske samling.

Kraftig avgiftsøkning på nye biler fra 2019?

Bensin- og dieselbiler samt hybrider kan få titusener i avgiftsøkning når ny målemetode for CO2-utslipp innføres i 2019.

BMW: Fremtiden er elektrisk

BMW har offentliggjort deler av sine fremtidsplaner, og det er liten tvil – fremtiden er elektrisk, selv for et merke som fremfor noe er kjent for kjøreglede.

Nytt blad på vei

En ny utgave av bladet Bil er på vei i posten – her er det du kan glede deg til i dette nummeret:

Småbil på alvor

Det hender småbiler, selv sånne som åpenbart er til å leke med, går over i et høyere nivå, og nærmer seg ren voksenkunst. Nederlandske Floris Hovers har bidratt til slikt.

Ny tjeneste for enkelt bilhold

Nå lanseres en ny tjeneste som skal gjøre bilholdet enklere enn noensinne. Bak konseptet står en av gigantene i norsk bilbransje.

Chris Bangle med ny provokasjon

Chris Bangle er tilbake. Premiere til LA-utstillingen – som han arrangerte et helt annet sted. For en bil som ikke ligner noe annet du finner på gaten i dag.

November er talt opp

Det ble tett i kampen om å være Norges største bilmerker i november. En ren elbilleverandør knep femteplassen.

Her ser du når det lønner seg å kjøpe ladbar hybrid

Budsjettforliket endte med null elbilavgift i denne omgang, og de store ladehybridene med kort rekkevidde slapp billigere unna enn først antydet. Vår oppstilling viser hvor mye avgiften øker på ladbare hybrider og når det vil skje.

Nye kollisjonstester

EuroNCAP har i dag offentliggjort ni kollisjonstester. De fleste bilene oppnår meget gode resultater.

Mega-krefter i ikke-bil

Miss R er en hårreisende bil fra et Taiwan-selskap som slett ikke ønsker å bygge noen bil.

Lesestoff mens du venter på Model 3

Det er mye oppmerksomhet rundt Tesla igjen. SuperRoadster og Lastebil for eksempel. Men samtidig sitter det mange der ute og venter på Model 3. Her er i hvert fall instruksjonsboken.

Bil og vei under ett tak

Nå er vi virkelig på gang. På Hunderfossen, der vi allerede har Norsk Vegmuseum, skal det endelig bygges et anlegg for kjøretøyer også. Klart for innrykk i 2019!

Gled deg til Automessen 2018

I februar arrangeres Automessen 2018 i Lillestrøm. Du trenger ikke jobbe i bransjen for å besøke fagmessen – fascinasjon for verktøy og bil er grunn god nok.

Miljøbil i barnerommet

Siden vi voksne skal bort fra de ekle fossile bilene er det på tide at ungene får de samme kravene. En startup i Australia gjør faktisk tanken ganske attraktiv.

Hot Fiat 500e fra USA vekker elbilentusiastene

Fiat 500e fra USA har i løpet av de to-tre siste månedene blitt godt synlig i bildet for bruktimporterte elbiler. Dette er en bil Fiat ikke selger som ny i Europa. Som brukt koster de fra 150.000 til 170.000 kroner.

Uber legger inn storordre hos Volvo

Volvo har i dag mottatt en av de største ordrer noensinne. Kunden er Uber.

Volkswagens fremtid, med taushetsplikt

Dette er, tror jeg, den merkeligste jobben jeg noensinne egentlig ikke har vært på. Mange mil inn i Volkswagens fremtid, og så – viser det seg – komplett og absolutt referat- og sitat-forbud. Her følger 1700 ord ikke-referat, pluss ett sitat.

De mest pålitelige bilene

Få ting er mer irriterende enn å kjøpe en bil som stadig vekk må på verksted. Britiske What Car? har spurt tusenvis av bileiere om deres erfaringer.

Singer og Williams lager retrodrøm

Du tenker nok primært symaskiner når du hører Singer-navnet, men det fins også en Singer Vehicle Design som spesialiserer seg på tilårskomne Porscher.


Neste 25 artikler