- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Bilverden


Skoda slipper ungdommen løs

Her er det mye god tradisjon, men først og fremst den at det nå er syvende gang lærlinge-studentene på Skoda får lov til å bygge sin egen bil. I år en skikkelig Barchetta på Scala-basis.

Vill i fjor, enda villere i år

Noe av det sprøeste i Genève i fjor var Engler med sin SuperQuad. Dersom det hadde blitt utstilling i år er det fare for at fenomenet var blitt enda mer hinsides.

Reprise på studentrevy

Studentene fra IED i Torino har alltid noe rart og uventet å vise frem i Genève. I år het hun Tracy.

Egget er snart ferdigkokt

Vi har hatt sans for lille Microlino med de klare Isetta-referansene siden vi så henne i Genève for første gang i Genève i 2016.

Fortsatt hydrogen i fremtiden

Med all innsats rundt batterielektriske biler de siste årene har brenselceller kommet i bakgrunnen. Hydrogendrevne biler kan fortsatt være en del av fremtiden, men det fins en del forutsetninger om man skal lykkes.

Mansory pimper Can-Am

Can-Am Maverick er et kjøretøy som helst ser at du blir møkkete. Mansory er et firma som nødig har med møkkete folk å gjøre. Allikevel ser en kombinasjon av de to faktisk ganske vellykket ut.

Rolls-Royce leker silke-bad ass

Silkeramp har fått en helt annen betydning siden Rolls-Royce kombinerte sin Cullinan Black Badge med fotografen Mark Riccione og sendte dem til Los Angeles.

Flatt er også smittsomt

Skal man tyde nye merkevare-registreringer, ser det ut til at også Nissan følger etter Volkswagen og BMW og presenterer et minimalistisk og flatt varemerke. Heldigvis blir det nytt liv i Z’en.

Snap blir Metro

I 2018 viste Rinspeed sitt bytte-karosseri, Snap, for første gang. I fjor var den krympet til MicroSnap, men i år hadde den fått en meget mer urban rolle som MetroSnap.

Bursdagspresang fra Dodge

Challenger er kanskje ikke et like ikonisk modellnavn som Camaro eller Mustang, men det er vel ingen som er i tvil om at vi snakker amerikanske muskler her? 50 år med disse musklene feires med gull.

Aston Martin på to hjul i svingene

Hils på Aston Martin AMB 001. Tidligere har den bare vært vist på EICMA i Milano, og dit er det ikke mange fra Genève-gjengen som drar.

Audi e-tron og Porsche Taycan utleveres uten prisøkning

Mange bilkunder har fryktet at de siste uker kronekollaps kunne føre til at deres bestilte biler som Audi e-tron og Porsche Taycan plutselig ville bli mye dyrere.

Gullivers andre eventyr

Det var en viss logikk i at All Blacks, New Zealands rugbylag, gikk sammen med Iveco i en stor sponsoravtale. «Bygget på samme måte» var tag-linjen. Men Italias rugbyherrer og Hondas søte e? En slags Gulliver-historie?

Sion er litt nærmere

Vi har vært innom Sion, en bil med stort innslag av mose, før. Nå har initiativtakerne, Sono Motors, gjennomført andre crowdfunding runde, og passerte elegant målet på 50 millioner euro.

200 norske avvikere

På registreringsstatistikken for 2019 var cirka 50 personbilmerker representert – med søkke og snøre. Men i bestandoversikten er det 250 forskjellige merkenavn. Her får du de 200 mindretalls-avvikerne

Murrays lille selvkjørende

Han snakker om selvkjørende, Gordon Murray, når han presenterer sin lille klatt. Men den ser jo så frekk ut at man kunne tenke seg å kjøre den selv, og være virkelig frekk i trafikken.

Porsche flyr i Star Wars … Eller?

Det var ikke tilfeldig at en stor Taycan-presentasjon og premieren på siste Star Wars film skjedde samtidig i Los Angeles. Porsche er nemlig blitt en del av galaksen.

De ti dyreste i 2019

Fremdeles betales det fantasipriser på auksjoner. Men ikke fullt så fantastiske som for bare noen år siden. Smaken har også endret seg. Her er de ti dyreste auksjonsbilene fra 2019.

Lexus på vei til månen

Hvis Lexus bygde bil som dro til månen, hvordan ville den se ut da? Vi fikk syv sprikende svar fra fem forskjellige designere.

Etterlengtet tilbehør

Hyundai lanserer nå lastekroker sine elbiler. Det etterspurte ekstrautstyret blir tilgjengelig for alle som kjører Kona og Ioniq.

BMW dropper 100 års tradisjon

Da Volkswagen endret logo for noen måneder siden var det ikke særlig dramatisk. Den gikk fra å være kjedelig til å bli kjedelig. Når BMW når gjør det samme er det litt tristere.

Årets bil i Europa

Peugeot 208 er med soleklar margin kåret til årets bil i Europa 2020.

Fjellgeit fra Wales

En ny produsent blåser liv i en gammel idé og skal produsere den i Wales. Det er nesten så vi får den gamle Haflinger tilbake.

Smart, liten og rampete Citroën

En av de største innendørs arenaene i Paris og oversettelse til ti språk. Man skulle tro det var en verdensnyhet Citroën kom med. Det var det da også, men – på den annen side – slett ikke.

Maserati på full fart tilbake

Maserati har vel egentlig aldri vært borte, men nå er merket i hvert fall på vei tilbake på en måte den aldri har vært på vei tilbake noensinne før. Superbilen den 20. mai, deretter kommer de som perler på en snor.


Neste 25 artikler