- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Bilverden


Kinesernes inntog i Norge

De første kinesisk-produserte bilene er allerede på plass i Norge. Vi kommer til å stifte bekjentskap med en rekke nye navn i løpet av 2021. Det er bare å glede seg.

Polestar: Ingen snarveier til klimamål

Polestar har som mål å lage sin første virkelig klimanøytrale bil i 2030. Uten å plante trær.

Årets bil nummer 367

Det er faktisk folk som tar «Årets Bil» på alvor. Spesielt de – først og fremst herrene – som stemmer på dem. Her er en Årets Bil som i hvert fall skal ha skryt for å være en god forretningsidé.

Høy fart i bilsalget

Registreringstallene for mars er summert og viser en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For første gang på lenge er også salget av varebiler i pluss.

10 på topp blant elbiler

Siden vi fortsatt ikke er ferdig med første kvartal er det vel fremdeles lov å se tilbake på året som har gått.

Magaplask fra VW

Det er mulig Volkswagen klarte å få litt oppmerksomhet rundt elbilsatsingen sin, men ikke på en måte noen kunne ha ønsket.

Halvgammel gammel, Porsche

Hva er det med Porscher? Her er det en tysker som tar en 964 fra cirka 1990, og bygger den om til en 60-911-modell. Og for det kan han ta bagatellmessige 600.000 euro!

Centodieci den Første

Det er nesten så man begynner å lure på om Bugatti ikke har klart å selge alle sine Centodieci når de må gjøre verden oppmerksom på at de nå er i ferd med å fullføre den første prototypen.

Ny hydrogen-satsing i Norge

For 20 år siden snakket alle om hydrogen som fremtidens energibærer. Det har ikke skortet på vilje og satsing, men hver gang ble det stille etterpå.

Betaler gjerne ekstra for ren strøm

Nordmenn er villige til å betale mer for å lade med fornybar energi. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført på vegne av IONITY.

Jeeps påskeparade

Hver påske samles Jeep-entusiaster i Moab-ørkenen i Utah for å utfordre det røffe terrenget og mingle om sin felles interesse. Det gir gode eksponeringsmuligheter for produsenten.

Seat med nye modeller og ny rolle

I rekken av bilfabrikker som forteller verden hvor overraskende bra det gikk i fjor, og om hvordan de skal knekke fremtiden, var turen kommet til Seat. Dette var en annerledes produksjon enn det vi er vant til: en skikkelig pressekonferanse med lokale journalister i salen. Sakte tilbake til normalen?

Mange går med elbilplaner

Nesten to av tre norske bilister planlegger å kjøpe eller lease elbil. Det viser en undersøkelse foretatt av Respons analyse for den norske Hongqi-importøren.

BMW staker ut fremtidskursen

Denne uken har BMW Group presentert sin strategi for fremtiden. Entusiaster som har slitt med å akseptere diesel, firere og turbo vil trolig sette kaffen i halsen av dette budskapet. Snart er det kun elektrisk tilbake.

Aiways – Kineseren som definerer nøktern

I går fortalte vi om Nio. Her skal vi ta for oss den neste kineseren i Norge, Aiways. Det er antakelig ikke mulig å komme lenger unna Nios overflødighetshorn.

Slik blir Nio-opplevelsen

Hvordan bilen er, er det vel nesten ingen som kan fortelle ennå. Men hvordan Nio planlegger å møte de norske kundene, kan vi fortelle litt om. Det blir overveldende.

Volkswagen ruster til krig

Volkswagen-gruppen brukte sin store Power-dag til å presentere en ganske overveldende elbil-strategi. Den er veldig klar: gruse Tesla.

Renault fornyer seg

At Renault endrer logo er kanskje ikke SÅ uventet, det gjør jo alle for tiden. Litt mer overraskende var det at de selger seg helt ut av Daimler.

Racingess i Nordlys

Sportsfotograf Jaanus Ree tok med seg Mattias Ekström og en av hans rallycrossbiler til en fotosession ved polarsirkelen. Her får du litt av resultatet.

Godt formål? Gir bort en Defender eller syv.

Driver du med redningstjeneste eller er flink til å plukke plast fra havet? Land Rover har spesialutstyrt syv Defendere som gave til organisasjoner som fortjener det.

Endelig forlovet: TAG Heuer og Porsche

To av de store navnene i hver sin bransje har endelig inngått det de kaller strategisk samarbeide. Heuer, klokkemakeren, etterhvert TAG Heuer – og Porsche.

En Mustang som halter

Det var freep som skrev om det først. Detroit Free Press. De dekker ikke bare Red Wings, de er gode på lokal bilproduksjon også.

VW skrur opp tempoet

Volkswagen hadde en stor pressekonferanse fredag der det dukket opp en del nyheter og hvor det klare budskapet var at de skrur opp tempoet for å møte den nye tidsregningen. Men samtidig forsvant mye av budskapet i støyen fra et par andre bransjekjemper.

993 med noko attåt

Gunther Werks heter et firma som retro-rester eller resto-modder, eller hva det heter, eldre Porscher og får dem til å bli noe helt eksepsjonelt.

Firmabil for din egen lille hær

Rezvani har vi vært innom før. De har en tendens til å bygge noe stort og kraftig, for så å bygge det enda større og kraftigere. Nå har de gått fra Tank til Hercules.


Neste 25 artikler