- BilNorge.no - Artikkeloversikt -

Bilverden


Her er Toyotas nye racer

Toyota har i dag avduket sin utfordrer til årets WEC-serie som inkluderer 24-timersløpet på Le Mans. Snart får de følge av gamle rivaler.

Nissan tar drøm på alvor

Nettet er stappfullt av håpefulle wanna-be designeres drømmebiler. Som regel modellert opp mot en eksisterende merkevare. Nissan tok et av disse forslagene på alvor og har gjort en «offisiell konseptbil» av det.

Idé-fabrikken Glickenhaus

James Glickenhaus går åpenbart aldri tom for ideer. Midt oppi Le Mans og Baja 1000 dukker det opp en hydrogendrevet superbil. NY-LA uten tankfylling = 4.500 km.

Drømmebil for rallyfantaster

Spesialistene hos Singer Vehicle Design kan innfri de villeste drømmer – bare budsjettet er stort nok.

Nytt hovedkvarter og ny modell

Først viser han superbilen som skal utsuperbile alle superbiler som finnes. Så viser han frem nytt hovedkvarter, samtidig som han antyder en ny bil – Project 2. Gordon Murray (75) bremser ikke.

Volvo tredobler el-kapasiteten

Etter positiv respons fra markedet tredobler Volvo kapasiteten for produksjon av elbiler ved fabrikken i belgiske Gent.

Hispano Suiza går offroad – på strøm

Tidligere har vi møtt Hispano Suiza som en wanna-be-luksusbil med moderne spesifikasjoner basert på dype, historiske røtter. Dette her er noe helt annet.

Jaguar med ekstremt konsept

Jaguar kommer med sin første konseptbil på syv år. Her har de tatt en skikkelig snarvei.

Rekordavslutningen på bilåret 2020

Etter en rekordinnspurt endte bilsalget i 2020 på nesten samme nivå som foregående år. Tre firedeler av alle nykommerne var utstyrt med plugg.

Første glimt av Smarts nye el-SUV

Ikke uventet er Linkedin også blant dem som overtar litt av rollen til gammeldagse bil-lanseringer. Det var der vi fikk høre om den neste Smart-generasjonen for første gang.

Ford-racer designet av racere

Fordzilla P1 er en kommende gaming-bil som er designet av 250.000 gaming-interesserte rundt hele verden.

Smart småbil fra California

Så deilig å se en amerikansk elbil-startup som nøyer seg med noe på langt under 2000 kg. Kanskje det kan bli noe av Alpha?

Prodrive til Dakar

Si Prodrive, og de som har noen referanser tenker vel først på Subaru og Petter Solberg. Det var Petter som kjørte seg til verdensmester, men det var Prodrive som bygget bilen. Og nå skal Prodrive til Dakar.

Bil- og gitar-paradis

Walt Grace Vintage i Miami er det ultimate stedet å besøke for deg som er bil- eller gitar-interessert.

Personbil fra Dakar-vinner

Dersom du følger motorsport tett, spesielt lange terrengløp som Dakar, vil du kjenne dette merket godt. Men at de skulle komme med personbil var overraskende.

Hel-elektrisk (bensin)stasjon

Sikkert ikke verdens første, men den nye ladestasjonen som Gridserve har åpnet i Essex er hele veien som en tiltalende bensinstasjon, dessverre uten flytende drivstoff.

Økt interesse for Le Mans

Porsche annonserer at de skal tilbake i toppdivisjonen på Le Mans i 2023. Der får de konkurranse av Peugeot, Audi, Toyota, og flere følger trolig etter.

Voldsom el-offensiv hos Mercedes

Mercedes-Benz røper sine planer for de nærmeste årene med hensyn til elektrifisering. Seks EQ-modeller skal på markedet innen utgangen av 2022, i tillegg til dagens EQC og EQV.

Nytt krav: Instagrambar

Et britisk selskap har kjemmet Instagram og funnet ut hvilke luksusbiler som tagges oftest. Eller som altså er mest Instagrambare.

Ingen biler uten plugg

Som første norske bilimportør proklamerer Hyundai at de heretter ikke skal selge rene fossilbiler. Alt skal være elektrifisert.

Åpner for flere varianter av personlige skilt

Personlige bilskilt har vært populært siden innføringen for tre år siden. Neste år kan skiltene komme i flere varianter og størrelser.

Vannstoff for hele verden

Det er to profilerte hydrogenbilprodusenter i verden for tiden. Men mens Hyundai nøyer seg med å lansere egen merkevare, HTWO, for sitt engasjement, kommer Toyota med en helt ny bil. Direkte konkurrent til 5-serien.

Her fikses trip’en oftest

CarVertical er navnet på et selskap som med en enorm database sjekker ut en bils historikk. De har sett litt på hvilke biler som oftest dukker opp med en ‘klokket’ kilometerteller. Et premiummerke er i toppen.

Enda flere Porscher du heller ikke har sett

Vi har tidligere fortalt at Porsche har åpnet døren inn til skattkammeret sitt. Der de gjemmer alle hemmelige konsept- og forsøksbiler. Vi har sett tre av dem. Her kommer 11 til. Men ikke tro at designerne er så anonyme som Porsche ønsker.

Stadig mer bærekraftig bilproduksjon

Bilprodusentene jobber på mange felter for å bli mer bærekraftige. Når Volkswagen går over til klimanøytral transport av batterier gir det en betydelig besparelse i CO2-utslippene.


Neste 25 artikler