- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Bestillingsklar Taycan Cross Turismo
Den norske Porsche-organisasjonen åpner nå for reservasjon av Taycan Cross Turismo som kommer på markedet i 2021.

Hadde noen for ti år siden påstått at Porsche skulle selge over 1500 biler i Norge i 2020, og at to tredeler av dem var elbiler, hadde jeg nok fått meg en god latter. Men dagens situasjon er ifølge OFV 1616 norske Porsche-registreringer hittil i år, hvorav Taycan utgjør 1147.

Og det stopper neppe der – neste år får pengesterke nordmenn nok et alternativ som kan bli vel så populært – Taycan Cross Turismo.

Se renderinger og spionbilder av bilen her

– Da vi så konseptbilen Mission E Cross Turismo i Genève for et par år siden trodde vi nesten ikke at det var sant, her var nemlig bilen vi hadde ønsket oss for det norske markedet, sier Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge. – En helelektrisk Porsche med plass til en aktiv livsstil og tilhørende utseende er godt tilpasset nordmenns bilpreferanser.

Snart er bilen en realitet, og nå åpnes reservasjonslistene for dem som vil være tidlig i køen.

Den nye modellen er en variant av Porsche Taycan som har satt nye standarder for kjøreopplevelse for elbiler. Det nye tilskuddet til stammen skal ifølge Porsche også levere en kjøreopplevelse utenom det vanlige og tilfører samtidig større plass og økt fremkommelighet.

– Det var nok flere av de mer garvede bilentusiastene som rynket på nesen da vi for noen år siden slapp nyheten om vi skulle lansere vår første helelektriske sportsbil, men vi ser at det er skikkelige bilentusiaster som kjøper Taycan, konstaterer Scheel.

– Produktet leverer på kjerneverdiene til Porsche. Den blir ikke bare oppfattet som en fantastisk elbil, men som en fantastisk Porsche uansett drivlinje. Med dagens avgiftssystem som oppmuntrer til å velge nullutslipp har vi vippet over mange kunder til å velge elektrisk også i sportsbilsegmentet, legger han til.

Grunnet forventing om høy etterspørsel i Norge åpner nå den norske Porsche importøren for å reservere en prioritert plass i køen ved å betale et refunderbart innskudd på 20.000 kroner. Du finner mer info her

Del på facebook   twitter
Annonse: