- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Japansk bil går rett til værs
Vi har sett en del tilløp til flygende biler i det siste. Her dukker det opp et nytt innslag i serien, denne gangen fra Japan.

At bildet av den flygende Cartivator er tatt på prøvebanen til Toyota i Toyota City, betyr ikke at dette er et Toyota-prosjekt.

Det er riktignok noen bilfabrikker som har satt penger i prosjekter som skal ende opp med autonome droner, men Toyota har stort sett holdt seg unna flygende biler. Bortsett fra litt prøvebane-hjelp her.

Nå er vel denne japanske konstruksjonen også en drone og ikke et fly, ferske videoer viser at den holder seg svevende noen minutter inne i et stort nett.

Det viser seg at prosjektet startet i 2012 og at det ble kickstartet av private industrier, blant andre Panasonic og videospill-utvikleren Bandai Namco. Toyota stilte noen ressurser til disposisjon.

De forsøkte seg med en demonstrasjon for tre-fire år siden, som gikk rett på trynet. Bokstavelig talt. Men en ny funding-runde som innbrakte nesten 40 millioner dollar (blant andre fra den japanske utviklingsbank), har åpenbart brakt resultater.

(saken fortsetter)

Nå ser i hvert fall kjøretøyet ut som en litt kul fremtidsmotorsykkel, og det ser altså ut som det flyr.

Og det er ganske klart – det er ikke mange av de mer enn 100 aktive flygende-bil-prosjektene som har fløyet med en person om bord.

Men i tillegg til ganske betydelige tekniske problemer, som for eksempel størrelse på batteriene som skal drive elmotorene, skal store infrastruktur-regler løses og opinionen skal overbevises.

Spørsmålet det hele koker ned til er selvfølgelig om vi virkelige trenger disse løsningene for å beherske fremtidens transportutfordringer.

De aller fleste mener nei, selv om det selvfølgelig er gøy å løse enda en teknisk utfordring.

Folkene bak SkyDrives Cartivator er svært forsiktige. Sjefen selv, Tomohiro Fukuzawa sa i hvert fall etter demonstrasjonen at han håper å ha et produkt på markedet i 2023, men at det «fremdeles var meget store utfordringer med hensyn til sikkerheten».

Del på facebook   twitter
Annonse: