- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Presidentkandidat med sansen
Joe Biden kjører rundt i sin bensingulpende 1967 Stingray Corvette – han bruker den sågar i valgvideoer – med sitt ultragrønne budskap. Endelig en tenkende politiker.

Samtidig som California går i strupen på presidenten og gjør en separat utslippsavtale med bilfabrikkene, mye strengere enn det Trump vil ha, og samtidig som han åpner for oljeboring i genuint sårbare villmarksområder og syns at fracking er bedre enn hamburgere, kjører motkandidaten hans rundt i en nydelig grønn, åpen Stingray.

Og han gjør det åpenbart ikke for å få amcar-fraksjonen over på sin side – han gjør det helt tydelig fordi han er glad i bilen.

Du finner en million klipp av bilen og ham på Youtube, der han snakker om bilen og bilkjøring akkurat som han både kan det og liker der.

Og han snakker om faren sin: HAN kunne kjøre bil, han. Det var han som ga denne bilen som bryllupspresang til presidentkandidaten. 

Dette var i tidene før de første Gulf-hikkene. Den gang man ikke behøvde å tenke på olje verken som utgift eller gift.

Og det er det som er poenget hans. Bilen er resultatet av den ikoniske amerikanske bilindustrien. Den er det ingen som ønsker å ta livet av.

Men den, og resten av samfunnet, må endre seg og: «jeg tror vi kan eie dette markedet igjen når vi beveger oss til elektriske biler» sier han blant annet i en av valgkamp-vidoene.

Og han er flink til å legge seg på Musk-linjen. Det er ingen som ser på en bil med Ludicrous Mode og null til 100-tider, slik de bilene har, som en trussel mot privat transport og mot frihet og moro.

Når han har den bakgrunnen og den overbevisningen er det ikke vanskelig å selge et budskap om «netto-null» innen 2050 – selv til en kjøreglad nasjon som fremdeles lar bilene sine ta seg av nesten 10 % av verdens oljeforbruk.

Spill gjennom videoen og hør ham når han forteller at han har hørt at det skal komme en elektrisk Corvette «som skal klare 200 miles/hour».

Er fyr som så overbevisende sier at han er «excited about it» kan umulig bli noen dårlig president?

Del på facebook   twitter
Annonse: