- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Her er nye Volkswagen Golf
Nye Volkswagen Golf er akkurat avduket hjemme i Wolfsburg.

Volkswagen Golf har vært en av bestselgerne i Europa i flere tiår. Torsdag kveld ble åttende generasjon avduket i Wolfsburg. Den er mer digital, oppkoblet og mer intuitiv å betjene, skriver bilprodusenteni en melding.

- I løpet av syv generasjoner har Golf imponert over 35 millioner kunder. Hele bilindustrien venter at nye Golf setter standarden, uttalte styreformann Herbert Diess i Volkswagen AG under presentasjonen.

Når det gjelder teknologi tar Golf det største spranget fremover siden debuten, hevder VW-ledelsen. 

Den digitale arkitekturen gjør nye dimensjoner av intuitiv betjening mulig, for eksempel førerassistanse i opptil 210 km/h. Golf blir også den første Volkswagen som utnytter kollektiv trafikkinformasjon via «Car2X» til å varsle om mulige farer.

Det kommer ingen elektrisk utgave av Golf denne gangen, men hybridversjoner (eTSI og eHybrid), faktisk fem i tallet, inkludert to ladbare. Den mest effektive kommer med 204 hk, mens en GTE-versjon får 245 hk. Begge har et nytt 13 kWh batteri som gir en elektrisk rekkevidde på rundt 60 km.

Enn så lenge leveres Golf også med effektive bensin- og dieselmotorer, samt naturgass. 

Golf, Life og Style erstatter Trendline, Comfortline og Highline. Det nye R-Line utstyrsnivået erstatter forgjengerens R-line pakker

Nye Golf kommer på markedet i desember. Til Norge kommer den først til sommeren 2020, opplyser den norske importøren.

Mens dagens Volkswagen Golf fortsetter å være bestselger i sitt siste produksjonsår, er nye Golf forhåndsdømt til ikke å bli en bestselger i Norge, skriver vårt søsterorgan BilNytt.no torsdag.

Budskapet fra den norske importøren er at allerede fra 2023 skal nesten alle personbilene 
fra Volkswagen være nullutslippsbiler, men nye Golf VIII vil ikke komme i elektrisk utgave.

Dermed er det en annen Volkswagen-modell som blir Harald A. Møllers bestselger, ID.3 – og etterhvert resten av ID-familien.

PS: Markedsandeler for Golf her hjemme på 6-, 7- og 8-tallet de siste årene er imponerende.  Akkumulert markedsandel over 45 år på mer enn fem prosent er ganske utrolig. Ut 2018 var det registrert 264.131 nye VW Golf i dette landet, mens det totalt i Norge i løpet de siste 45 årene er registrert 4.955.554 nye personbiler. 

Del på facebook   twitter
Annonse: