- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Se bilene vi husker og drømte om på Oslo Motor Show
De er klassiske og mange husker dem som bilene vi vokste opp med. Se 70- og 80-tallets klassikere på Oslo Motor Show.

Et show i Oslo Motor Show-format skal speile hele bredden i hva bil er, fra de hemningsløse kjøretøyene via de uoppnåelige drømmene og selvbyggene til folkebilene slik de var, og som de fortsatt er i godt ivaretatt tilstand.

Siden det er jubileum presenteres et knippe av disse godbitene for første gang på Oslo Motor Show. Som en kavalkade over de lykkelige 70- og 80-årene fram mot år 2000 står de der, Ford Capri, Ford Taunus som etterfulgte Cortina, Volkswagens legendariske Scirocco, Nissan 180B og Peugeot 505. For å ha nevnt noen få.

Toyota Celica er en av de lekreste klassikerne fra Japan. Tanken bak Celica var naturligvis å kopiere Fords suksess med Mustang, og suksess ble det også for Toyota. På Oslo Motor Show kan du studere den i detalj.

Her står også en lekker og knapt innkjørt Mercedes 123, men ikke den klassiske drosjevarianten som de fleste godt voksne ganske sikkert har tilbrakt tid i baksetet i, men en 280CE-utgave.

Dette var en så dyr bil som ny i 1984 at de færreste hadde råd til å kjøpe den. Men å drømme om den var jo lov. Bilen har originalt tonede el-vinduer foran, den har naturligvis klimaanlegg og ikke minst har den tempomat, eller cruisekontroll om du vil.

– En av grunnene til at vi i år inviterer inn det klassiske bilmiljøet til Oslo Motor Show er endring i regelverket som gjør at grensen for å importere klassiske biler er senket fra 30 til 20 år. Det åpner for nyere og andre bilmodeller, sier prosjektleder Tommy Larssen.

Du finner de klassiske bilene i hall B. I denne hallen vil også klubbmiljøet i Norge være godt representert.

 

Del på facebook   twitter
Annonse: