- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Se lenestol-Minien til Mr. Bean på Oslo Motor Show
Hva hadde Mr. Bean vært uten Mini? Nå kan du se Mr. Bean-Minien på Oslo Motor Show, og naturligvis er det originalen – med lenestolen surret fast på taket og kosteskaft til å bremse bilen!

Mr. Bean i Rowan Atkinsons skikkelse spissformulerer hendelser vi alle kjenner oss så altfor godt igjen i. Som lysten til å snike ut av parkeringshuset tett innpå bilen foran, eller oppgittheten når andre snapper parkeringsplassen rett foran nesen vår.

På januarsalg
Men morsomst er vel uansett episoden der han med den gulgrønne Minien, drar på januarsalg, parkerer på fortauet ved siden av køen av kjøpelystne for å sikre seg en lenestol nedsatt til halv pris. Problemet er bare at stolen jo er omtrent like stor som bilen, så hvordan skal han få den med hjem?

For Mr. Bean foreligger bare en løsning: å surre stolen fast på biltaket. Nå får alt det andre han handler plass inne i bilen. Bortsett fra sjåføren, altså Mr. Bean selv.

Men løsningen på plassproblemet for sjåføren synes like enkel som genial. Mr. Bean surrer er tau fast på hver side av rattet så han har noe å styre med, et malingspann festet til et tau holder clutchen inne, bilen startes og settes i andre gir, og med et kosteskaft betjenes bremsepedalen. Og hvor er Mr. Bean? Naturligvis godt plassert i stolen på taket av bilen.

Med et rykk bærer det i vei helt til kosten kjører seg fast under bremsepedalen. Kort fortalt så ender reisen i en haug med puter inne i en skapbil.

Kostbart krasj
I det virkelige liv holder Rowan Atkinson seg med langt dyrere biler enn Mini. Mest kjent i så måte er han for i 2011 å ha krasjet sin McLaren F1 nærmest til det ugjenkjennelige da han mistet kontrollen, snurret og traff et tre som ikke burde stått der. Regningen på å sette bilen i stand skal etter sigende ha kommet på over 900.000 pund, mer enn han gav for bilen i 1997.

McLaren F1 ble laget i 106 eksemplarer fra 1992 til 1998 hvorav 64 som gatebiler.

Da Atkinson noe senere solgte bilen fikk han oppunder 100 millioner kroner for den omregnet etter datidens valutakurs.

Selv om Mr. Bean i levende skikkelse ikke kommer til Oslo Motor Show, så står den originale Minien hans med registreringsnummer SLW 287R der.

Bilen fulgte med i kjøpet av BMW overtok Rover Group og med det også Mini.

Heller ikke denne bilen har vært vist særlig mange steder, men den har vært på legendariske Goodwood Festival of Speed.

Del på facebook   twitter
Annonse: