- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Se dyreste bil i Norge
Noen biler er så sjeldne at de i praksis knapt vil være mulig å se i virkeligheten. Men på Oslo Motor Show siste helgen i oktober står Le Mans-bilen McLaren F1 GTR Longtail. Pris: Minst 180 millioner kroner. Her får den selskap av en splitter ny McLaren 720S Spider.

– Dette må være den dyreste bilen som noen gang har gjestet Norge, og på Oslo Motor Show har vi aldri hatt noe i nærheten, nærmest roper prosjektleder Tommy Larssen.

Bilen han snakker om er McLaren F1 GTR Longtail, en bil som McLaren og BMW utviklet til 24 timers løpet i Le Mans i 1997. Bare ti ble produsert og eksemplaret som gjester Lillestrøm under det tiende Oslo Motor Show tilhører BMWs klassiske samling.

Bilen med chassis 26R er en av de siste GTR som ble bygd. Den var klar til Le Mans i 1997 og kjørte inn til tredjeplass sammenlagt med Roberto Ravaglia, Eric Hélary og Peter Kox bak rattet.

Etter den vellykkede debuten på Le Mans overtok Steve Soper og J.J. Lehto bilen og brukte den i GT-mesterskapet resten av året med blant annet seier på Spa og Mugello.

BMW benyttet også bilen for å utvikle og teste ABS-bremseteknologi, og de originale bremsene er fortsatt på plass. Etter at bilen ble pensjonert til BMW-museet, har den knapt vært vist offentlig. De siste to visningene før nå på OMS var på Goodwood Festival of Speed i 2015 og 2016 der R26 ble gjenforent med Steve Soper.

Det tiende Oslo Motor Show avvikles på Lillestrøm fra 25. til 27. oktober.

 

 

Del på facebook   twitter
Annonse: