- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Fritt frem for tyver
Den østerrikske bilkubben ÖAMTC har sjekket key-less systemet på nesten 300 kjøretøy. Konklusjon: her er det også nesten komplett sikkerhets-less. Vi gir deg listen over de 269 som er like tilgjengelige som en sardinboks.

Rett i hælene på What Cars alarm kan vi bringe den mest omfattende liste over tyverivennlige biler vi noensinne har sett.

Skal man tro Österreichischen Automobil-, Motorrad- und Touring Clubs virker det nesten som om alle bilene på listen deres (bortsett fra Jaguarer og Land Rovere som er beskyttet av et unikt Ultra-bredbånd system) tigger om å bli bortført.

Sånn sett kan man si at bilprodusentenes mål er oppfylt. De syntes det var viktig å lage et system som gjorde det så enkelt som mulig for bileieren å entre bilen og kjøre av sted.

Problemet er åpenbart at de har gjort det altfor enkelt for alle andre også.

Når klubben forteller at de ved hjelp av en «dings» har gått løs på 273 biler, og det bare var fire av dem som de ikke kunne reise videre på tur med, er det ganske oppsiktsvekkende.

Da er det jo egentlig rart at ikke flere biler forsvinner.

Dingsen er en rekkeviddeforlenger, og klubben forteller at ved tester viste det seg at den kunne lese koder – også gjennom murvegger og stengte dører.

De nødvendige data henter du ut av nøkkelen i lommen på bileieren, selv når han er langt unna bilen sin og nøkkelen ikke blir betjent.

Klubben antyder at bilfabrikkene, dersom de virkelig ikke greier å tette sikkerhetssvakhetene, i større grad burde tilby gammeldagse systemer med gammeldagse nøkler både til dør og tenning.

Og at kunder som allerede har biler med usikre systemer burde få en ettermarkeds-mulighet til å deaktivere dem, og erstatte dem med nøkler.

Klubben har hatt en uhøytidelig rundspørring blant medlemmene i ettertid, der bare en tredel sier at de foretrekker Key-less system «fordi det er så bekvemt». En firedel sier nei takk, på grunn av sikkerhet, og 39 % sier at det er andre ting som er viktigere ved en bil.

Du finner lenke til tabellen som ligger på Adacs hjemmesider her

Hvis tyskkunskapene dine er begrenset så viser kolonnene fra venstre:

  • produsent
  • modell
  • i produksjon fra
  • mulig å åpne illegalt
  • mulig å starte illegalt 
  • eventuell tilleggskommentar.
Del på facebook   twitter
Annonse: