- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
MINIs sprekeste får mer krutt under panseret
MINI John Cooper Works Clubman og Countryman får nå over 300 hk.

Nå oppgraderes de to firehjulsdrevne MINI-modellene John Cooper Works Clubman og MINI John Cooper Works Countryman med enda sportsligere egenskaper og 306 hk under panseret.

- Mens Clubman-modellen er en kompakt stasjonsvogn med sine særegne seks dører, er Countryman en like kompakt crossover-SUV. Med de nye John Cooper Works-versjonene, blir 60-åringen MINI-s to største og firehjulsdrevne modeller sportsligere enn noen gang, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Mer krutt og teknikk
En ny firesylindret motor på to liter tar plass under panseret i begge de nye modellene, og blir den så langt kraftigste motoren i MINI-s 60 års lange historie, vel å merke for biler som ruller rundt på offentlige veier. MINI har også en rekke kraftfulle racing-motorer på samvittigheten.

Sammenlignet med de tidligere modellene, er effekten økt med 75 hk og 100 Nm. Det gir en ny effekt på 306 hk og 450 Nm i turtallsregisteret 1.750-4.500.

Koblet sammen med den nye 8-trinns automatgirkassen og ALL4-firehjulsdrift med differensial på frontakselen, gjøres akselerasjonen fra 0-100 km/t unna på henholdsvis 4,9 sekunder og 5,1 sekunder for MINI John Cooper Works Clubman og MINI John Cooper Works Countryman. Det betyr en forbedring på 1,4 og 1,5 sekunder på den berømte sprintøvelsen.

Chassiset, støtdemperne, bremsesystemet, eksosanlegget (med bensinpartikkelfilter) og firehjulsdriftsystemet har også blitt oppgradert for å sikre maksimal underholdning bak rattet og sikkerhet på veien.

Særegne detaljer
Både eksteriøret og interiøret i de to oppgraderte John Cooper Works-modellene har fått nye og særegne trekk. To av de mest synlige detaljene er de nye LED-frontlyktene med matrix-fjernlysfunksjon og LED-baklyktene.

Del på facebook   twitter
Annonse: