- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Vårmønstringen på Øvrevoll
Sportsvognsklubbens årlige vårmønstring var 12. mai tilbake på Øvrevoll utenfor Oslo etter to år på Fornebu. Om noe skal kalles "Vårens vakreste eventyr" må dette arrangementet komme høyt opp på lista.

Norsk Sportvogn Klubb har nå arrangert Vårmønstringen for 44. gang.

Ulf Johannessen, nestformann og fast speaker på arrangementene, kunne informere om at de i år hadde kommet tilbake til Øvrevoll, etter et par forsøk på Fornebu.

Der var det usikkert fra år til år hvor mye plass de får til rådighet og på Øvrevoll får de konsentrert arrangementet om et sentralt område med to konkrete innganger. Stedet er også blitt pusset opp og ser bedre ut enn på mange år.

Vårmønstringen er treffet for de litt finere bilene i Norge. Her er det mange Ferrarier, utrolige mange Porscher, diverse engelske sportsbiler, tyske Mercedeser og BMW´er og noen amerikanske biler.

Mens Cars and Coffee-treffene samler biler med større bredde i verdi og kvalitet, ligger snittverdien på bilene på Øvrevoll et hakk opp på skalaen.

Eneste ulempen med treffet på Øvrevoll er at noen biler står på asfalten ved bygningene, mens mange biler blir henvist til gresset på indre bane. I år var det tørt der, men i regn blir det veldig bløtt og gjørmete der.

Bilen som skilte seg mest ut på indre bane var en fantastisk flott 1933 Packard Cabriolet Coupe.

Følgende biler vant hver sin klasse og ble gitt ekstra oppmerksomhet:

Årets Veteranbil: 1970 Lotus Europa, Nils Harald Gjerløw Hegdahl
Årets Youngtimer: 2004 Porsche 911 GT3, Lars Faale
Årets Nyere bil: 2018 Mercedes AMG GTR, Atle Kildebo
Årets Cabriolet: 1963 Austin-Healey 3000 Mark II Convertible, Knut Harald Horgen
Årets Coupé: 1972 Alfa Romeo Montreal, Bjørnar Gjein
Årets Sportsvogn: 1970 DeTomaso Mangusta, Kenneth Høitomt

Vårmønstringen på Øvrevoll var i år begunstiget med flott sol, tross en kald nordavind. Flere av utstillerne fikk tilkjørt varme jakker i løpet av dagen, hvis de ikke hadde kledd seg godt fra morgenen.

I følge arrangøren, ble det i år rekord i både antall utstilte biler og antall besøkende, drøyt 1.100 biler og 3.500 besøkende.

Vi blir forundret hvis ikke arrangementet også neste år blir på Øvrevoll.

Del på facebook   twitter
Annonse: