- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Nedtellingen er godt i gang
SPIONBILDER: Her er en nærmest umaskert utgave Porsches kommende elbil knipset nær hovedkvarteret i Zuffenhausen.

Taycan skal presenteres i andre halvår, og alle solemerker indikerer at det vil skje på den store bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september. Da rekker den så vidt ut til forhandlerapparatet innen årsskiftet.

Det er ingen grunn til å tvile på at Taycan blir en ekte Porsche med de sportslige egenskaper som gjør deres biler så unike. Så å kalle den en konkurrent til Tesla Model S blir en smule misvisende, skjønt det fins jo ikke så mange andre sedaner å sammenligne den med.

Les også: Her er Porsches andre elbil

Det snakkes om en rekkevidde på over 500 WLTP-kilometer, 0-100 på 3,5 og 0-200 på under 12 sekunder.

Det mest spennende og banebrytende er likevel ladetiden. Porsche skal benytte et banebrytende 800 volt-system, i stedet for 400 V som benyttes i de fleste elbiler i dag. En stor fordel med dette er superrask lading – i løpet av et kvarter har du «fylt» batteriene til 80 prosent.

Dette krever selvsagt dedikerte ladestasjoner som er i stand til å levere strømmen så raskt – noe Porsche fronter sammen med flere andre produsenter gjennom Ionity-samarbeidet

Prototypen på bildene er bare lett kamuflert slik at vi kan avsløre en del detaljer. Blant annet er både front- og baklyktene ukamuflert (selv om det er «faket» andre lykter rundt dem for å forvirre oss).

Vi ser at fronten, inkludert lyktene, er svært lik den vi ble kjent med gjennom Mission E Concept, og det er grunn til å anta at det vil gjelde resten av bilen også. Med unntak av dørene som her er konvensjonelle - ikke omvendt henglsede uten B-stolpe slik de var på konseptet. Trolig er det vi ser her en nær produksjonsklar modell.

Del på facebook   twitter
Annonse: