- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Oslo-Stavanger med hurtigladere
Et nettverk av hurtigladere er nå på plass på strekningen Oslo-Stavanger. Bak satsingen står to kjente aktører.

Elbilister vil for første gang få muligheten til å kjøre mellom Oslo og Stavanger og kun benytte seg av Ionitys lynladere på Circle K stasjoner langs strekningen. Det ble markert med et åpningsarrangement på Circle K E18 Ringdalskogen tirsdag 9. april.

Ionitys 350 kW hurtigladere er plassert på Circle K-stasjoner langs E18 ved Larvik, Lillesand og Flekkefjord. Dermed er strekningen mellom Oslo og Stavanger beredt for både dagens og kommende elbiler med høyere ladefart.

– Circle K ønsker å være den foretrukne ladedestinasjonen for elbiler. Åpningen av den første langdistansekorridoren sammen med Ionity er et viktig steg for å gjøre det enklere for elbilistene på flere måter, sier Hans-Olav Høidahl, Skandinavia-sjef for Circle K.

– Vi er strålende fornøyd for å jobbe med Circle K for å utvikle lynlading langs de norske hovedveiene. Ionity er lidenskapelig opptatt av å gjøre e-mobilitet til en realitet, og dette er et viktig steg i utviklingen av et pan-Europeisk ladenettverk. Det å ha en partner som Circle K på laget gjør en reell forskjell, sier Marcus Groll, Chief Operating Officer Ionity.

Circle K og Ionity inngikk samarbeid i 2017 og ruller for tiden ut 350 kW ladere som kan lade både dagens og neste generasjons elbiler på en rekke Circle K stasjoner i Europa.

Med effektnivåer på opptil 350 kW vil ladetiden kunne reduseres betydelig (avhengig av batterikapasitet).

Europeisk utrulling
Circle K har per nå seks stasjoner med Ionity ladere i sitt norske nettverk, og fem nye stasjoner vil få tilsvarende ladere innen kort tid.

Videre har Circle K ladere fra Ionity på fem stasjoner i Danmark og tre i Sverige. Flere nye ladere vil bli rullet ut i løpet av de nærmeste månedene.

Innen 2020 planlegger Ionity å bygge ladere på 400 stasjoner langs de største europeiske motorveiene. 60 av disse er planlagt sammen med Circle.

Del på facebook   twitter
Annonse: