- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Nye stjernesmell
EuroNCAP har publisert resultatene fra sine siste kollisjonstester. Resultatene er bra, med et lite aber for den ene modellen.

Det er to mellomstore SUV-er som er testet i denne runden – Citroën C5 Aircross og Range Rover Evoque.

C5 Aircross er Citroëns siste tilskudd i SUV-familien og erstatter C4 Aircross som forsvant i 2017.

Bilen har en omfattende sikkerhetspakke som standard, inkludert et foroverrettet kamera som gir input til elektroniske funksjoner, og den oppnår fire stjerner hos EuroNCAP.

Men ved hjelp av en Safety+ Pack øker ratingen til fem stjerner. Denne pakken supplerer kameraet med en radarsensor som gir økt ytelse til den automatiske kollisjonsbremsen (AEB) i flere situasjoner, blant annet med hensyn til fotgjengere og syklister.

Pakken er tilgjengelig i alle markeder og på alle varianter av bilen.

I Norge er pakken standard på alle modeller, så du kan føle deg trygg på veien i nye C5 Aircross.

Den andre modellen som er testet er andre generasjon Range Rover Evoque. Selv om bilen ved første øyekast ser ganske lik ut på forgjengeren, er den fullstendig ny under skallet.

EuroNCAP fremhever spesielt innsatsen som er gjort for å bedre sikkerheten for myke trafikanter, med å inkludere et aktivt panser samt AEB som tar hensyn til fotgjengere og syklister. I sum holder dette til at nye Evoque oppnår fem stjerner i testen.

Begge bilene ble testet med dieselmotor, men EuroNCAP sier at testresultatene også vil gjelde for øvrige motoriseringer.

Del på facebook   twitter
Annonse: