- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Polestar 1 tester i kulda
SPIONBILDER: Vi har fått noen indikasjoner på hvordan denne bilen vil se ut, men med ferske spionbiler tar vi gjerne en liten reprise.

Det er halvannet år siden Polestar ble etablert som eget merke, tett beslektet med Volvo og med felles eiere – kinesiske Geely.

Merket skal kun selge elektrifiserte biler, hovedsakelig i samme gate hvor Tesla opererer i dag, men først ut er den ladbare hybriden Polestar 1 som er en sporty coupé med 600 hester fra kombinasjonen bensin- og elmotor.

Nå har vi så langt jeg erindrer ikke hørt hva bilen skal koste. Men det er snart et år siden de åpnet for at man kunne sette seg på reservasjonsliste mot å betale et fullt refunderbart depositum på 2500 euro, så kanskje noen av dere som står på listen vet mer. Send meg i så fall gjerne en mail

Vi fikk flere detaljer om planene, inkludert de norske, da vi var med på den offisielle åpningen av Polestars hovedkvarter i Göteborg i oktober. 

Konseptet som ligger til grunn for Polestar 1 er langt fra nytt – ta en titt på Concept Coupé som vi møtte på Frankfurt-utstillingen allerede i 2013da som det første av tre konsepter som skulle bane vei for XC90 og Volvos nye modellserie generelt.

De to andre var Concept XC Coupé som sto på Detroit-utstillingen i januar 2014 og til slutt min favoritt, Concept Estate som ble avduket i Genève to måneder senere.

Isolert sett var det vanskelig å se at disse – med unntak av den mellomste – skulle bane vei for en stor SUV, men i ettertid ser man klart at designtrekk er overført til XC90 som ble avduket i Stockholm høsten 2014

Det kan kanskje karakteriseres som en trang fødsel at et konsept fra 2013 først realiseres seks år senere, men jeg har ikke registrert at noen oppfatter den som gammel, så kanskje var den forut for sin tid i 2013?

Designmessig er det også en del S90 i bilen, der alt er gjort mer sportslig. Men i motsetning til S90 er Polestar 1 bygget i avansert karbonfiberforsterket plast (CFRP) for å få vekten så lav som mulig før man monterer inn den avanserte drivlinjen.

Polestar 1 skal utstyres med en turbo- og kompressormatet bensinmotor foran, i kombinasjon med to elmotorer på bakakselen for å gi en samlet effekt på 600 hk og 1000 Nm. En batteripakke på 34 kWt skal sørge for en rekkevidde på ren eldrift på rundt 150 kilometer.

Maks 500 biler i året er forventet produksjon, så Polestar 1 er mer en image-bygger enn noe Geely skal tjene penger på. De øvrige modellene som er planlagt fremover er rene elbiler produsert i vesentlig høyere volum.

Del på facebook   twitter
Annonse: