- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Mazda skal vise kompakt-SUV
Mazda har i dag to SUV-er på programmet i Europa, CX-5 og CX-3. På Genève-utstillingen lover de å vise nok en modell.

De omtaler den som en kompakt SUV, så de skal tydeligvis inn i landskapet hvor vi etter hvert finner en rekke modeller fra både europeiske og asiatiske produsenter.

Mazda omtaler bilen som den andre, etter Mazda3, med selskapets nye designspråk som fortsatt er Kodo-inspirert. Arkitekturen er basert på den nye generasjonen Skyactiv.

Den vil benytte Skyactiv motorer av nyeste generasjon, blant annet med den revolusjonerende SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition) teknologien som kombinerer det beste fra bensin- og dieselmotorer

Les også: Nye innovasjoner fra Mazda

Selvsagt vil også nye Mazda3 få sin Europa-debut på messen – den ble jo første gang vist på LA Auto Show sist høst. Også denne skal leveres med Skyactiv-X motorer som i tillegg til SPCCI-teknologi er utstyrt med et mildt hybridsystem.

Og så har de med seg spesialutgaven Mazda MX-5 30th Anniversary Edition som markerer at nå er det 30 år siden den lille roadsteren debuterte i Chicago.

MX-5 er uten sidestykke verdens mest populære roadster – solgt i over en million eksemplarer, hvorav drøye 350.000 i Europa.

Genève-utstillingen er den som samler flest aktører fra bilbransjen, så vi regner med at de fleste er på plass også på årets messe. Tirsdag 5. mars er første pressedag, og vi lover bred dekning av utstillingen fra vårt erfarne team.

Del på facebook   twitter
Annonse: