- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Spesialutgave av BMWs nye flaggskip
Dersom du ønsker deg en BMW 850i, kan du kanskje få lagt hendene på en First Edition. Men da må du være raskt ute.

Som om ikke en 850i xDrive Coupe til kr 1.750.000 kroner er eksklusiv nok, tilbyr nå BMW en håndfull kunder tilgang til en spesialutstyrt First Edition. Bilen skal bare bygges i 400 eksemplarer, så trolig er du allerede for sent ute.

Uten å ha hørt bilen i aksjon kan jeg nærmest garantere godlåt – den er nemlig utstyrt med en V8-motor som med pustehjelp fra BMWs TwinPower Tubo-teknologi yter 530 hestekrefter.

Disse fordeles til alle fire hjørner via en 8-trinns Steptronic girkasse og xDrive firehjulsdrift. Og selvsagt er chassiset fintunet for å gi maksimal kjøreglede.

Nå skal altså BMW produsere et begrenset opplag med 850i xDrive Coupe First Edition med eksklusive eksteriør- og interiør-detaljer. De 400 eksemplarene skal produseres i perioden april til juni 2019.

Du må like blått. Lakkfargen er nemlig et eksklusivt alternativ fra BMW Individual og bærer betegnelsen Frozen Barcelona Blue metallic. Den kombineres med detaljer i sort høyglans rundt sidevinduer, i grillen og på lufteventiler samt enderørene på eksosanlegget.

Det mørke teamet følges opp med 20-tommers M aluminiumfelger med Y-design lakkert i Jet Black.

Ønsker du et en enda mer individuelt eksemplar kan du be om å få bilen utstyrt med M Carbon tak og eksteriørpakke.

Interiøret i First Edition skiller seg ut fra mengden via eksklusive materialer og farger, samt spesialutstyr. Seter og interiørtrim er utført i mykeste Merino hud med den nye fargekombinasjonen Ivory White / Night Blue.

Du får godt grep om styringen ved hjelp av M skinntrukket ratt samt BMW Individual Alcantara taktrekk – begge deler i Night Blue.

Interiørdekoren er utført i Black Piano, og spesialutgaven bærer en plakett som forteller hvilket nummer i rekken på 400 ditt eksemplar er – for eksempel «First Edition 1/400».

Videre får man med et Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System som kan benyttes når man vil ha litt variasjon fra V8-klangen.

De første fire 850i Coupé kom til Norge før årsskiftet og det er ifølge OFV registrert én hittil i år, cabrioleten følger til våren, og så kommer det en mer familievennlig Gran Coupé med fire dører enda senere. 

Del på facebook   twitter
Annonse: