- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Brumlebass på F-Type
Lister ligger ikke på latsiden. Nå kommer ville versjoner av Jaguars to F-biler: F-Type og F-Pace.

Lister er et velkjent navn for de som fulgte med på motorsport tilbake på 50- og 60-tallet. Selskapet, startet av Brian Lister, fokuserte på å bygge racingbiler av Jaguar-modeller, og navn som Lister Knobbly bør gi noen herlige assosiasjoner for mange.

I de senere år har aktivitetene hos Lister tatt seg opp igjen. Nye Knobbly-modeller ble bygget på gamle chassis (såkalte Continuation-modeller), og solgt for 300.000 pund per stykk, men også mer moderne maskineri finner nå veien ut av Lister-hovedkvarteret i Cambridge.

Nå er det nemlig lyn og torden som gjelder – og i motsetning til hvordan vi oppfatter værfenomenet er det tordenen som kommer først her.

Lister Thunder var nemlig prosjektnavnet til den ville F-Type-utgaven Lister har kokt sammen. Nå som den er klar for produksjon har den dessverre endret navn, men ikke helt uten smell det heller: LFT-666.

Britiske muskler
666 henspiller på antallet hestekrefter fra den fem liter store kompressormatede V8-motoren – i britiske hestekrefter, vel og merke. I våre metriske hestekrefter tilsvarer det 675, så det skorter ikke på kreftene akkurat.

Basen er en Jaguar F-Type SVR, som ikke er noen fløtepus med sine 575 hester – 100 mer bør gjøre kjøttdeig av de stakkars dekkene.

Dreiemomentet på 720 ville vært mye om det var i Newtonmeter, men i pund-fot er det helt hinsides. 976 Newtonmeter tilsvarer det når vi konverterer til brukbare måleenheter!

0-96 km/t (0-60 miles per hour; om du ikke har skjønt det, så er britene er fortsatt i stor grad i bakvendtland når det gjelder måleenheter) er unnagjort på 3,2 sekunder, og toppfarten er 335 kilometer i timen – 208 mph, om du lurte.

LFT-666 skal lages i 99 eksemplarer, og de 99 kommer til å la høre fra seg med et spesiallaget eksosanlegg.

Egen Lister-styling skal sørge for at du ser forskjell også når bilen står i ro.

Monster-SUV
Men Lister stopper ikke med torden – for med torden hører også lyn. Og lynet kommer i form av en SUV!

Nylig lanserte F-Pace SVR er nemlig det perfekte grunnlag for en Lister Lightning. Om denne kommer til å hete det eller for eksempel LFL-666 vet vi ikke enda – men den kommer i hvert fall til å være motorisert med samme modifikasjoner som F-Typen: 666 (britiske) hester og garantert et brutalt soundtrack.

Hva SUV-varianten eventuelt kommer til å koste er usikkert, men Thunder … unnskyld, LFT-666, har en pris på snaut 140.000 pund.

Det er riktignok før du begynner å leke deg med alle de personlige tilpasningene (blant annet 36 forskjellige lakkfarger) Lister tilbyr.

Og før norske avgifter, naturligvis …

Del på facebook   twitter
Annonse: