- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Focus på kjøreglede
SPIONBILDER: Om noen uker skal jeg til Frankrike og kjøre ny Ford Focus. Men bilen på bildene får jeg nok ikke prøvd da.

Bilen våre fotografer har kommet over her er nemlig neste generasjon Focus i ST-utgave. Det betyr en stor porsjon kjøreglede pakket inn i et praktisk skall som gjør den egnet som både egotripper og familiebil.

Svært mange vil finne prislappen spiselig. Dagens modell starter på 392.000 med diesel og 442.600 kroner med bensinmotor.

Til forskjell fra erkerival Golf GTI, som kun leveres som kombikupe med tre eller fem dører, kan Focus ST leveres både som femdørs kombi og som en praktisk stasjonsvogn. Tredørs står ikke på programmet, men det er neppe mange som vil savne denne.

Dagens Focus ST leveres med to alternative drivlinjer – en 2,0 bensinmotor med 250 hk og en 2,0 dieselmotor med 185 hestekrefter – begge i kombinasjon med 6-trinns manuell girkasse, og kun det.

Den nye bensinutgaven får trolig en nyutviklet 1,5-liters turbomotor med så mye som 275 hester. Og den vil tilbys med 8-trinns automat i tillegg til den manuelle girkassen.

Selv med synkende interesse for diesel verden rundt, er det sannsynlig at Ford vil fortsette å tilby et slikt alternativ.

Spesialiteter på ST-utgaven blir Recaro sportsseter, senket og stivet chassis, ST-logoer og noen diskrete detaljer som fremhever bilens sportslige egenskaper.

Men den blir langt fra ekstrem, for det skal være god plass til en enda sportsligere Focus RS om noen år.

Del på facebook   twitter
Annonse: