- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Sebastien Ogier vant Rally Mexico
Regjerende verdensmester Sebastien Ogier vant Rally Mexico med solid margin. Andreas Mikkelsen sikret seg fjerdeplassen, men den største overraskelsen i helgen sto Sebastien Loeb for.

Ford-fører Ogier sikret seg grepet om seieren på lørdagens etapper da han avanserte fra femteplass til ledelse.

Nærmeste utfordrer lørdag kveld var Citroën-fører Kris Meeke, men briten hadde en avkjøring på søndagens første etappe og ble dermed passert av Hyundai-fører Danis Sordo i sammendraget.

Meeke klarte å sikre seg tredjeplassen og ble med det beste Citroën-fører i rallyet.

Men det var en annen Citroën-fører som sjokkerte en hel rallyverden i helgen. I sitt første grusløp på nesten fem år var nemlig Sebatien Loeb oppe i ledelsen før en punktering lørdag ettermiddag sendte han ned til femteplass.

Andreas Mikkelsen sikret seg fjerdeplass og viktige poeng, men har slitt med å føle seg hundre prosent komfortabel i sin Hyundai i Mexico.

– Jeg hadde nok håpet på noe bedre enn en fjerdeplass, for å være ærlig. Men når situasjonen ble som den ble, så kom jeg greit fra det, sier Andreas Mikkelsen.

– Det var 13 viktige poeng å ta med seg. Vi hadde håpet på flere poeng, men vi har slitt med å få skikkelig selvtillit i bilen. Bakenden på bilen har levd litt sitt eget liv, og da er det vanskelig å pushe slik man vil. Det er egentlig noe alle vi Hyundai-førere har slitt med, så vi må finne ut av hvorfor bilen har oppført seg slik, sier han.

– Vi kom i hvert fall gjennom løpet uten noen store problemer, selv om det har vært vanskeligere enn vi hadde forventet, konkluderer Andreas Mikkelsen, som i det minste kan glede seg over at han har vunnet fartsetapper i samtlige seks VM-runder han har kjørt for Hyundai. I Rally Mexico vant han en av de 22 fartsetappene.

I WRC2-klassen var Pontus Tidemand helt dominerende i sin Skoda Fabia R5. Han endte på syvendeplass totalt i rallyet, og det er meget sjeldent en WRC2-fører er så høyt på resultatlistene.

Den avsluttende Power Stage ble vunnet av Ott Tänak foran Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala og Thierry Neuville. Andreas Mikkelsen kjørte inn til femteplass og fikk dermed med seg ett viktig poeng.

Del på facebook   twitter
Annonse: