- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Kia på elektronikkshow
Du har fått en forsmak, men nå kan vi gi litt flere detaljer om Kias deltagelse på elektronikkmessen i Las Vegas.

Som forventet avduket de en Niro-basert elbil, men på en utstilling som CES er Kia selvsagt mer interessert i å snakke elektronikk enn å gå detaljert til verks om selve bilen som bærer preg av å være et uferdig konsept, spesielt når du åpner dørene og tar en titt på innsiden.

Jeg hadde vel egentlig håpet å se en mer ferdig bil, for elbil-versjonen av Niro kan umulig være så langt fra klar, selv om den først kommer til Norge helt på tampen av 2018.

Men kanskje de venter med lanseringene til Detroit neste uke, eller til Genève i mars?

Sikkerhet i høysetet
Konseptbilen er utstyrt med Active Pedestrian Warning System (APWS) som skal gi økt trygghet for fotgjengere. Om systemet gjenkjenner en fotgjenger eller syklist som krysser foran bilen, vil høyttalere gi et lydsignal for å varsle fotgjengeren om bilens nærvær.

Konseptbilen har også et nytt interaktivt lyssystem som gir passasjerer og fotgjengere en intuitiv visuell kommunikasjon med bilen.

Niro EV Concept har en moderne elektrisk drivlinje med et 64 kWh lithium-polymer batteri koblet med en 150 kW elektrisk motor. Elektrisk rekkevidde oppgis til 383 kilometer.

«Boundless for all» er navnet på Kias visjon for fremtiden, hvor de ser for seg en bredere løsning på mobilitet enn ideen om at en bil kun er et fremkomstmiddel. Kias «ACE»-strategi baserer seg på tre kjerneelementer, som presenterer Kias visjon for fremtidig persontransport:

  • Autonom – Kia vil kommersialisere nivå 4 med testing av selvkjørende biler i Smartbyer i 2021
  • Connected – innen 2025 vil Kia innføre connected car teknologi i alle segmenter, og alle modeller skal være connected car innen 2030
  • Eco/Electric – innen 2025 vil Kia ha totalt 16 modeller med miljøvennlige drivlinjer, som inkluderer en rekke nye hybrider, plug-in hybrider og elektriske biler. I tillegg lanseres en helt ny brenselcelle-bil i 2020.

Det må jo være en drøm for norske politikere som vil fase ut fossile biler innen 2025 å høre slike planer. 

Del på facebook   twitter
Annonse: