- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Spennende Corvette
Frem til den neste Tesla-roadsteren kommer er det vel Corvette fra Genovation som er verdens raskeste elektriske åpne.

Det er etterhånden mange biler som har fått innvollene operert ut, og erstattet av noe elektrisk.

Men det er ikke så ofte resultatet blir såpass spenstig som dette høres ut. Oppunder 350 km/t for eksempel, eller under tre til hundre. Og med en Corvette Z06 som utgangspunkt.

Men det morsomme midt oppi alle disse copy-paste verdiene er at de gjøres med syv-trinns kasse med girspak i gulvet, eller med dobbel-clutch automat.

At du kjører elektrisk behøver ikke bety at du ikke får lov til å skrape tannhjul!

Hele drivlinjen er selvfølgelig svært spesiell. To motorer som drar en drivaksel til bakhjulene, for eksempel. Med 800 hk og 950 Nm.

Hvor mye den veier aner jeg ikke, men det blir sannsynligvis ganske mye. Jeg regner med at det er der vi finner et av svarene på hvorfor rekkevidden er såpass beskjeden – den oppgis til stusselige 130 miles – 200 km. 

En virkelig sprint-spesial – her sprinter man seg fra fullt batteri til tomt på nesten ikkeno.

Du må ikke bare syns dette høres vanvittig morsomt også, du må kunne kombinere din humoristiske sans med den rette fargen på kredittkortet også.

$ 750.000 skal Genovation ha for et håndbygget eksemplar.  Det er ikke mange av dere som blir bedt om en slik hyggelig liten gest. Det er bare planlagt 75 eksemplarer av GXE – som den heter.

Del på facebook   twitter
Annonse: