- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Det går rundt for Sir Chris Hoy
Seks gullmedaljer fra OL, og en rekke rekorder står på Sir Chris Hoys CV. Nå kan syklisten (kanskje) føye til en ny rekord – på fire hjul.

Det er fremdeles uklart om dette er en rekord, Guinness eller noe annet, men 20 smultringer på under ett minutt er bra kjørt.

Det skaper dessuten ganske hypnotisk video også, når du sitter og følger med ham ovenfra, i runde etter runde.

Hvorfor han gjorde det?

Flere grunner. Men Caterham har faktisk feiret sine første 60 år i år, og det gjorde de blant annet med dette stuntet.

Å bruke Chris Hoy til denne øvelsen var også ganske naturlig – han har blitt helt motorsportfrelst og kjørte Caterham Seven 310R mesterskapet denne sommeren.

Han er riktignok ikke ny til merket, den første Caterhamen kjøpte han for ti år siden, det var en R400. Men bilene som ble brukt i løpene i sommer har Ford Kent motoren, identisk trimmet for alle bilene, med 162 hk.

Og midt oppi alt dette ble det en dag på landet, der han produserte denne nydelige samlingen med donuts. Heldigvis hadde de Avon med på laget – slike øvelser gjør inntrykk på gummi-kontoen.

(saken fortsetter)

Men Caterham har nå tatt dette videre og har satt opp sitt eget Drift Championship challenge på Donington. Dette foregår sammen med den gamle bilprodusentens egne drifting-kurs.

Der lærer man alt om å produsere gummi-røyk og –lukt hele formiddagen. Så er det lunch, og derpå begynner konkurransen. Først med to prøverunder slik at man skal kunne lære seg banen, og dermed bærer det løs.

Og du behøver ikke bekymre deg over gummi-budsjettet du heller. For her er det fabrikkens egne biler (og dekk) som benyttes – og hele vitsen med dagen er jo at du skal legge igjen så mye gummi som mulig.

Caterham har alltid vært forbundet med noe morsomt. Dette ødelegger ikke renomméet.

Del på facebook   twitter
Annonse: