- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Nytt blad på vei
En ny utgave av bladet Bil er på vei i posten – her er det du kan glede deg til i dette nummeret:

Vi drar rett til Sørlandet allerede fra side 8 i siste utgave av bladet Bil, og tar med oss tre herlige SUV-er på stortest.

Sylferske BMW X3 får bryne seg på nye Volvo XC60, og for å kaste en liten outsider inn i miksen tok vi like gjerne med oss den kjøreglade Jaguar F-Pace også.

Tre biler som ved første øyekast kan virke veldig like, men som har hver sine personligheter og styrker. Er det Sverige, Tyskland eller Storbritannia som kommer seirende ut av trekampen?

Vi hopper deretter elegant til Japan, hvor vi er blant de første som får kjøre helt nye Nissan Leaf ute på normale veier. Den kraftig oppgraderte elbilen tar med seg alle fordelene dagens modell har, og pakker det inn i et mer moderne skall – men er det nok?

Motorsport-talentene
Så over til noe helt annet: Motorsport.

Norge har en solid talentbase for fremtiden, og gjennom satsingen Team Norway hos Norges Bilsportforbund løftes disse opp og frem. I Team Norway finner vi blant andre Dennis Olsen, Mads Emil Siljehaug, Marius Nakken og Dennis Hauger, og vi ser nærmere på hvor disse er i dag og hva som kan ligge i vente for de talentfulle utøverne.

Vi har også tatt turen innom kiropraktor Kasper Andresen, som jobber tett med Team Norway, både med utvikling av det fysiske og det psykiske.

Langt mer etablert enn våre unge lovende, det er Toyotas motorsportsatsing. Men WRC er relativt ferskt for japanerne – i hvert fall i denne omgang. Etter at Toyota gjorde comeback i WRC har det gått over all forventning.

Hva er suksessformelen bak Yarisen som herjer i rallyskogene? Og hvordan har Toyotas WRC-satsing en link til Norge? Alt finner du på side 68!

Mye prøvekjørt
Som vanlig har Bil vært ute og kjørt de ferskeste bilene, som for eksempel Mercedes’ helt nye pickup: X-klasse!

Vi har også svingt oss i frekkasen fra Hyundai, i30 N, og sett på seks av de heiteste konkurrentene til N-en.

Audi RS5 er coverbilen vår – lekker som den er i rødt, med store felger og skarpe linjer. Men kanskje er lakkfargen varmere enn opplevelsen bak rattet. Les hvorfor på side 34.

Skoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Hyundai Kona og Honda Jazz får også sine vurderinger i dette bladet – pluss at vi har vært i Spania for å se hva Seat driver med. De kommer tilbake til Norge om ikke lenge.

Kanskje like interessant er Volvos elektriske satsing. Snart blir alle Volvo-modellene elektrifisert, og det tidligere tuningfirmaet Polestar skal være ledestjernen. Vi har besøkt Volvo og Polestar i Kina for å finne ut mer.

De faste spaltene
Blant de faste spaltene finner vi Jack Tveter og hans Eight Amcars Club – en klubb for de glemte amerikanske merkene. Han og resten av klubben brenner for DeSoto, Kaiser, Henry J., Nash, Hudson, Packard, Studebaker, Willys og Frazer – og vi finner ut hvordan det går an å fylle to kilo bok med så fantastisk innhold om disse bilene.

En egen bokanmeldelse kan du for øvrig lese her.

Månedens «Under skallet» tar for seg hacking i bil. Hvordan kan fremmede trenge seg inn i bilen, hvilke integrale svakheter har alle moderne biler som gjør hacking potensielt veldig problematisk? Finn ut mer om det på side 60.

Og sist, men ikke minst: Vi ruller opp historien rundt Hyundai i Norge. Hvordan og hvorfor kom det koreanske merket hit? Vi møtte brødrene Kolberg, som sto bak importen – og vi ser tilbake på historien til Hyundai som merke internasjonalt.

Ikke abonnent, sier du? Frykt ei, for her finner du løsningen: Bli abonnent i dag med vårt juletilbud, og få med både en Buff og Bil-kalenderen i samme slengen.

Del på facebook   twitter
Annonse: