- m.BilNorge.no - Artikkel -
bilde
Den råeste Corvetten
Chevrolet lanserer en ny toppmodell i Corvette-familien. Med 765 hester er ZR1 den råeste de har tilbudt noensinne.

– Jeg har aldri kjørt en Corvette som denne før, og det har heller ingen andre, sa Mark Reuss, visepresident hos Chevrolet da han avduket den nye bilen i Dubai søndag. – Den er en vekker for alle superbiler rundt i verden om at ZR1 er tilbake på arenaen.

Den eksklusive kompressormatede LT5 V8-motoren med et slagvolum på 6,2 liter yter 765 hestekrefter og har et dreiemoment på 969 Newtonmeter. Den har en toppfart på nærmere 340 km/t og gjør sprinten til hundre på rundt tre sekunder.

Corvette ZR1 kan leveres med to alternative aero-pakker med downforce på opptil 430 kg.

7-trinns manuell girkasse er standard, men for første gang tilbys også ZR1 med en 8-trinns automat med paddle shift.

Les om: Callaways annerledes Corvette

Timer i vindtunnel har gitt mer effektiv aerodynamikk enn på noen tidligere Corvette. Store luftinntak i fronten sørger for tilstrekkelig kjøling til motor og bremser mens et scoop på panseret slipper ut varmluft fra intercooleren.

ZR1 skal tilbys med to alternative aeropakker – en standard Low Wing som gir høyest toppfart samtidig som den genererer 70 prosent mer downforce enn i en standard Z06, samt en High Wing som gir maksimalt marktrykk når man skal oppnå de beste tidene på bane.

Den justerbare høye vingen inngår i en ZTK Performance Pack som også inkluderer frontsplitter med elementer i karbonfiber, Michelin Pilot Sport Cup 2-dekk og et fintunet chassis med Magnetic Ride Control-tuning for maksimalt grep i kurver.

Dekkdimensjonen er 285/30 ZR19 foran og 335/25 ZR20 bak og bilen har en totalvekt på 1598 kg.

Les også: Ny pers på Ringen

Ved lanseringen ble det også vist en Sebring Orange Design-pakke med oransje calipere, spesiell dekor i eksteriør og interiør inkludert oransje setebelter, samt interiørtrim i bronsefarget aluminium.

Nye Corvette ZR1 kommer i salg våren 2018 som 2019-modell, og den har til hensikt å utfordre superbiler fra verdens mest prestisjefulle produsenter. Sannsynligvis til en pris få kan matche.

Her ser du hvem som er raskest i verden - akkurat nå

Del på facebook   twitter
Annonse: