bilde
Kit Cars lever godt
Fremdeles er kit-car scenen levende i England. Her er eksempler på noen du kan bygge selv. Det nye amatørbygger-regelverket gjør det enklere enn noensinne.

Den klassiske byggesett-bilen for meg er Caterham.

Fordi bakgrunnen er Lotus, og Colin Chapman solgte selv Lotus Elite – den første – som et samleobjekt. Altså ett du skulle samle selv. 

Bare for å spare moms.

Det er vel sannsynlig at du fremdeles kan spare noe på å bygge selv, men mesteparten av vitsen er vel å bygge akkurat det du selv vil ha, med egne hender.

Bare husk at også her må du holde deg til forholdsvis klare forskrifter. Du finner smakebiler på dem her

Men la oss ta for oss noe av det som tilbys i dag.  At alle er engelske kommer ganske enkelt av at det er der de fleste finnes, og det er kort vei for eventuelt å prøvekjøre eller ta en titt på et ferdig produkt, og sjekke ut hvordan det egentlig vil bli å bygge det.

CATERHAM har blitt stadig mer en komplett bilfabrikk, men fremdeles kan du kjøpe ditt eget sett og sette det sammen. Kjempeutvalg i både motorer og kjøre-egenskap-utstyr. Og blir det for komplisert med en hel bil, så selger de deg gjerne et byggesett i Lego. 

Hjemmeside: http://uk.caterhamcars.com/

WESTFIELD er det som ligger tettest opptil Caterham – ikke bare utseende og arv, men også når det gjelder attitude. I tillegg til den vanlige Lotus Se7en-uteende modellen, selger de deg gjerne også sin versjon av Lotus XI. Kulere blir det ikke.

Hjemmeside: https://westfield-sportscars.co.uk/

AK SPORTS CARS er en av de mange som konsentrerer seg om Det Evige Muskelbeistet, AC 427, og siden disse nå har holdt på i cirka 30 år, må det jo være noe ved deres produkter som andre komme-og-gå AC-replicatene ikke hadde.

Hjemmeside: http://www.aksportscars.co.uk/

GD CARS er en annen med AC Cobra ideer. Men de bygger også en coupé-versjon, pluss en ganske morsom en som er deres ide om en retro-Cobra i dag. Dessuten har de noe som helt klart bringer tankene hen på Lola T70.

Hjemmeside: http://www.gdcars.com/

HAWK CARS tar vi også med her. Ikke fordi det er enda en som også lager diverse hårete Cobra wanna-be’er, men fordi de også lager en meget akseptabel versjon av Lancia Stratos. Du kan legge en kurant Alfa C6-motor oppi den, da blir den nesten ekte. 

Hjemmeside: http://hawkcars.co.uk/

LISTER BELL er forresten en annen stasjon du bør stoppe på hvis du kunne tenke deg en Stratos. Her kan du velge mellom alle karosseriformene, fra A Stradale til Gruppe 4, og det finnes en del forslag til moderne oppdatering også. Hjulene er fantastiske.

Hjemmeside: http://www.listerbell.com/

CHESIL er også representant for noe av det mest klassiske. De leverer Porsche 356 Speedstere på Boble-basis, og kan skaffe deg alt, også en fullgod Boble-plattform med venstre-ratt. De har gjort dette i mer enn 20 år nå, da burde det begynne å bli en grei bygge-anvisning.

Hjemmeside: http://www.chesil.biz/

ULTIMA er av de virkelig seriøse byggesett-byggerne. De vil for alltid ligge høyt i folks bevissthet, for det var biler herfra som ble brukt da de testet komponenter til McLaren F1. Dagens modeller er like barske. 0-100mph-0: 9.4 sek og 1,176 sideveis g for eksempel.

Hjemmeside: http://www.ultimasports.co.uk/

MEV tilhører de mer originale i dette orkestret. De bestemte seg for å bygge verdens enkleste og billigste byggesett og endte opp med et skjelett-konsept, der donoren i første rekke er Mazda MX5. En demo-bil i oransje og grusom fiolett sier litt om hvor disse folkene er. 

Hjemmeside: http://www.mevltd.co.uk/

GBS. La oss gå tilbake til utgangspunktet, Lotus Se7en look-alike. GBS står for Great British Sports Cars, og ingen behøver å være i tvil om hvem som har inspirert dem. Firmaet er 10 år gammelt, men sier de har solgt mer enn 600 sett så langt. Imponerende!

Hjemmeside: http://www.greatbritishsportscars.co.uk/

Da er det bare å finne frem fastnøklene og se frem til lune vinterkvelder i garasjen.

Del på facebook   twitter
Annonse: