bilde
Rotehjørne i Stuttgart
Hvis du etter alle bilmuseene allikevel har noen timer til overs i Stuttgart, stikk innom CC Kunst. Der er det mye som venter på å bli oppdaget.

Etter tre timer på Mercedes-museet, og to timer på Porsches museum, greier du deg kanskje for en stund?

Synd, for verdens mest rotete lille maleri-butikk, rett nede vet Sentralstasjonen, er for det første en hyggelig kontrast til de velordnede representasjons-anleggene. Og for det andre er det et hyggelig sted der du kanskje finner ut at du vil bytte ut «Elg i Solnedgang», den over sofaen, med noe som er litt mer deg.

Butikken drives av Conny Constantin, og med seg har han en stor stall av kunstnere som, blant meget annet, også gjør bil. Portretter av store førere, rene bil-bilder, eller scener fra kjente billøp – gjerne tilbakeblikkende. Det er ikke mange snap-shot malerier her nei.

En av dem det ser ut som han jobber mest med er Alfredo de la Maria. Han er fra Uruguai og var lenge en som spesialiserte seg på polo. Han har med andre ord peiling på å få frem bevegelse på et lerret.

Jeg er temmelig sikker på at du har sett noe av det han har gjort, i mange år er det han som har malt plakatene til Tecno Classica i Essen.

Du finner butikken rett på andre siden av Sentralstasjonen i Stuttgart. Når du ser mot Steigenberger/Zeppelin-hotellet på den andre siden av plassen, er butikken et beskjedent lite innsmett, med et par utstillingsvinduer, på venstre hjørne av bygget.

Du kommer deg nesten ikke frem der inne, maleriene står tett, og du må bla i dem. Men la deg ikke skremme av priser på 25.000 euro og over. Du får fine trykk der også, eller små serier, og kan godt komme ut med noe du kommer til å bli veldig glad i, og allikevel ha vekslepenger tilbake på den 100 Euro-seddelen du betalte med.

Du finner mange eksempler på hva CC Kunst tilbyr her 

Del på facebook   twitter
Annonse: