Andreplass for Stian Paulsen

Fra femte startspor klatret Stian Paulsen helt opp til andreplass i dagens løp. Men på tross av flott kjøring blir det vanskelig å ta hjem tittelen.

Publisert Sist oppdatert

Tre menn som sloss om å vinne Seat Leon Eurocup er nå redusert til to. Før helgen sto nederlandske Niels Langeveld med 202 poeng, norske Stian Paulsen med 191 og spanske Mikel Azciona med 185 poeng – alle tre med mulighet til å vinne cupen.

Stian og teamet har jobbet hardt for å få bilen klar til helgens løp i Barcelona, noe som blant annet innebar bytte av girkasse og differensial.

Nordmannen kvalifiserte seg til startspor fem, men hadde begge sine viktigste rivaler foran seg på startstreken. Pole position hadde franske Julien Briche som er sjanseløs i sammendraget.

Briche tok teten i løpet, fulgt av Azcona og Langeveld som kjempet innbitt om andreplassen. Stian lå et stykke bak tettrioen og så ut til å ha en langsommere bil enn konkurrentene.

Langeveld klarte et stykke ut i løpet å ta seg forbi Azcona, og en halv runde senere fulgte Stian opp med en tilsvarende manøver og avanserte til tredjeplass i løpet.

Noen runder senere gjorde Briche i tet en feil som Langeveld utnyttet til å ta teten – en posisjon han greide å holde til han krysset målstreken. Også Stian tok seg forbi franskmannen noen svinger før mål og sikret dermed andreplass i løpet.

Før det avsluttende løpet søndag leder Langeveld sammendraget med 230 poeng mens Stian Paulsen har 210 poeng. Azcona har 201 og kan i beste fall bli nummer to i cupen.

Stian må dermed vinne søndagens løp samtidig som Langeveld havner langt bak i feltet for at nordmannen skal vinne sammenlagt.

Men siden resultatene fra kvalifiseringen snus på hodet starter i alle fall Stian foran sine argeste konkurrenter i søndagen løp, og kjenner vi ham rett vil han slåss innbitt helt frem til målstreken.