Stian Paulsen på hjemmebane

Etter en vanskelig helg i Østerrike er Stian Paulsen klar for nye løp på det han regner som sin hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Det meste ble ødelagt i kvalifiseringen på østerrikske Red Bull Ring sist helg. Stian oppnådd kun startspor 11, og det ga et vanskelig utgangspunkt for resten av helgen.

- De snur kvalifiseringen for de ti beste for startoppstilling i søndagens løp, så en 11. plass var det verste utgangspunkt jeg kunne oppnå. En plass bedre, og jeg hadde hatt pole position på søndagen, sier Stian Paulsen.

Nordmannen kjørte seg opp fire plasser i lørdagens løp, men etter målgang ble han ilagt en tidsstraff som sendte han ned til 11. plass og null poeng i det løpet.

Søndag ramlet han ned til 14. plass i starten, men med mesterlig kjøring klatret han helt opp til 4. plass og fikk dermed med seg 12 viktige poeng i cuppen. At hovedkonkurrent Niels Langeveld endte på 7. plass gjorde at Stian slo litt tilbake i sammendraget.

Stian har base hos Konrad Motorsport i Tyskland og regner derfor Nürburgring som sin hjemmebane.

Han har mange gode minner fra banen hvor han blant annet tok sin første seier i Seat Leon Eurocup for to år siden.

Det gjenstår fire løp i den europeiske cuppen, to på Nürburgring i helgen og to i Barcelona første helgen i november. Det skal deles ut 110 poeng, og de fire heteste kandidatene til å vinne cuppen er: